Автор
Woman.bg

Пайнер с официално становище за скандала с песента на Гергана, от Планета скриха клипа!

Музикална компания "Пайнер" излезе с официално становище по повод скандала с песента "Твоите думи" на Гергана. Вижте го:

По повод скандалните интерпретации около песента на Гергана "Твоите думи" музикална компания "Пайнер", като продуцент на песента и видеоклипа към нея, е длъжна да заяви следното: Продуцентът е получил от автора правата за използване на композицията по силата на писмен договор, съдържащ декларация за оригинален творчески акт. Това е законният начин за придобиване на авторски права според българското законодателство. "Пайнер", в ролята си на продуцент, е спазил изискванията на закона и обсъжданата композиция сме оповестили с името на автора от който сме придобили правата - Йорданчо Василковски - Оцко.

Пред нас авторът е предложил композицията като оригинална музика, плод на неговата творческа дейност. Като продуцент не сме в състояние и не сме длъжни да изискваме "експертиза" за авторство преди да пристъпим към реализация на песента като аудио и видеопродукт. "Пайнер" не е имал никакво основание да се съмнява в авторството на произведението. Не сме допускали като продуцент, че можем да бъдем подведени, от който и да е автор на музика или текст, защото всеки автор стои с името си зад своето произведение. В този случай Йорданчо Василковски - Оцко се е легитимирал като автор на музиката и аранжимента на песента "Твоите думи".

Повече прочетете ето ТУК!

От Hotnews.bg видяха, че видеото на Гергана е скрито от официалния Youtube канал на Телевизия Планета:

Самата певица също не остана безмълвна и написа в официалната си Фейсбук страница: ''Искам да благодаря на всички мои почитатели, които ме подкрепят в този труден момент. Надявам се, че недоразумението с "Твоите думи", е един урок за всички нас, който ни прави по-мъдри. Аз продължавам моя път напред, с високо вдигната глава и обещавам, че няма да Ви разочаровам. Вие, почитателите, сте моята сила и вдъхновение. Обичам Ви!''

Четете още: Без да знае: Гергана открадна палестинска песен, в която се пее за танкове ...