Необходими родукти за 6 порции:

200 г скариди
250 г калмари/октопод
200 г миди (ако не разполагате с пресни, можете да приготвите паелята с микс от замразени морски дарове)
300 г бланширан ориз
1 глава кромид лук
250 г микс от замразени зеленчуци (с тях е по-лесно, но ако искате, можете да ги заместите с пресни)
малка бучка краве масло
сол

Начин на приготвяне:

1. Морските дарове се запържват в кравето масло. Отделно в дълбок съд с дебело дъно се запържва нарязаният на ситно лук.

2. Когато лукът порозовее, се добавя оризът и се запържва до прозрачност. Прибавят се замразените (или нарязаните предварително пресни) зеленчуци и предварително запържените морски дарове.

3. В съда се налива вода (4 пръста над ориза). Ястието се задушава под капак до пълна готовност.

Четете още: Пари... пари... Чили кон карне