Признаваме, че овесената палачинка е закуската, която от година е изместила и мюслито, и киселото мляко с плодове и ядки от менюто на някои от нас.

Хубавото на тази палачинка е, че се използва необходимата на организма доза овесени трици, които подобряват храносмилането и карат отделителната система да се поразмърда.

Те имат свойството да засищат и вълчи глад, усилено се препоръчват по време на диета /да не говорим, че последователите на Пиер Дюкан са ги издигнали в култ/ и дори се изявяват като заместители на обикновеното брашно.

Вече ви дадохме рецепта за вкусни какаови бисквитки, направени точно от овесени трици.

Не се притеснявайте за времето на приготвяне на една палачинка /напълно достатъчна за закуска/, защото става бързо и почти неусетно.

Най-добре използвайте тефлонов тиган, за да не се налага да пържите в мазнина.

Палачинката се гарнира прекрасно с всякакво сладко или мед. Ако пък обичате солени палачинки, просто добавете към съставките и натрошено сирене или настърган кашкавал. После гарнирайте с каквото си пожелаете.

Необходими продукти:

3 с.л. овесени трици
1 ½ с.л. кисело мляко
1 яйце
щипка сода бикарбонат
малко подсладител, кафява захар или течен мед

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с вилица всичките състваки. Изсипете сместа в загрят тефлонов тиган и печете до отделяне на палачинката от дъното. След това я обърнете и запечете за около минутка.