Кейт Ъптън, дебютирала в киното в началото на годината в комедията „Отмъщение по женски“, ни разказва за своя личен опит в изневерите и ни учи да се смеем на житейските проблеми.

Ако трябва да представим Кейт Ъптън като мелодия, то тя ще е бурна симфония за духов оркестър. Хубавицата направи истински фурор в началото на годината, когато се превърна от фотомодел в кинозвезда с комедията „Отмъщение по женски“. Зрителите и критиците бяха очаровани от химията между Кейт и колежките й Камерън Диас и Лесли Ман. В сценария подтикнати от жаждата за мъст, трите красавици се обединяват срещу неверен мъж.

Четете още: Вижте Кейт Ъптън на 15 години!

Още малко пояснения за онези, които не са гледали филма – Кейт Ъптън дебютира в ролята на простодушната Амбър, наета от излъганите от един и същ мъж Диас и Ман. Задачата й е да събере парченцата от разбитите от изневярата сърца. „Ако някои мъже се припознаят в Марк, трябва сериозно да преосмислят живота си!“, смее се Ъптън. „Но аз се надявам, че мъжете ще обърнат повече внимание на това колко разстроени и потиснати изглеждат момичетата в такава ситуация. Открих нещо интересно, което ме порази. Оказа се, че много мъже са напуснали киносалона с мисълта „И на мен ми се случи същото! И ние сме изневерявали! А това толкова наранява...““

Изглежда обаче повечето журналисти се интересуват не толкова от ролята на Ъптън, а от фигурата й. Някои дори се опитват да поразровят кирливите ризи в търсене на сочни трофеи – пикантни подробности от личния й живот.

Четете още: Кейт Ъптън: Не мога да се справя с всичко

Да, размишленията на Кейт за живота, представляващи смес между искреност и сдържаност, несъмнено са любопитни, но и тя самата признава, че интересът към нея се дължи основно на работата й като фотомодел. Ъптън обаче не губи чувство за хумор: „Има моменти, когато ми се иска да променя нещо в себе си, но аз обичам тялото си. То ми е дарено от природата и аз ценя този дар. Не мога да кажа, че не се случва да губя вяра в себе си, това става почти постоянно. Но всички минават през това и аз смятам да си поседя и да се потерзая малко по този повод“.

Без чувство за вина и притеснение Кейт споделя какви мъже я привличат. „Не съм сигурна, че бих си паднала по „Господин съвършения“. Какви мъже харесвам ли? Аз съм едно вечно дете, което обича пингвините – непохватни, но сладки“.

Кейт, защо избра ролята във филма „Отмъщение по женски“ за твоя дебют в киното?

Беше събран прекрасен екип, който ме подкрепяше. Можех да се уча от тези хора. Дадоха ми възможност да играя във филм, вместо просто да излизам на подиума и да си отивам после. А и много харесах героинята си Амбър. Много хора са изпадали в ситуации, в които са се чувствали глупаво. Допада ми нейният позитивен поглед върху нещата. Тя не вижда нищо лошо в никого. Тя дори не разбира, че Марк я манипулира. Толкова е открита! Аз изобщо не съм такава.

Кое е най-важното в една романтична връзка?

Честността. Двамата трябва да споделят един с друг мислите и чувствата си. Ако искате в живота ви да има няколко жени – дерзайте! Стига само да сте честни с всички тях! Всъщност се шегувам.



Какво би направила Кейт Ъптън, ако мъж й изневери?

Най-доброто отмъщение би било просто да го напусна. Не си заслужава да губя дори секунда от времето си за емоционално непълноценен човек. Ако някой ви нарани по този начин, не е ваша грижа да го променяте. Нито е ваше задължение да бъдете до него, докато той търси себе си. Тръгнете си и останете себе си – такава, каквато искате да бъдете – през целия си живот занапред. Случвало се е да ми изневерят. Всички биваме предадени по един или друг начин в живота си – от нашите приятели, семейства или мъже. От това боли. Чувстваш, че сърцето ти е разбито и желаеш да се излекуваш. Обикновено ти се иска да минеш през система за взаимопомощ. Всеки път, когато преживяваш труден момент, имаш нужда от женска подкрепа. А кой може да ти помогне повече от жени, които са минали през същото и чието сърце е разбито от един и същ мъж?

Можеш ли да простиш на такъв мъж?

Зависи от ситуацията. Не мога да кажа дали бих могла да простя. Може би ако усещам, че вината е моя и че и двамата ще можем да преодолеем това? Или че имаме нужда от време? Ако той е изневерил, трябва да му се даде време. Може пък да е възможно да се съберем отново? Във всички случаи е ясно, че нещо не е наред и че трябва да се отдалечим един от друг за известно време.



Във филма „Отмъщение по женски“ реалността е силно поукрасена. Как стана възможно да направите комедия на толкова сериозна тема като изневярата?

В живота има болка. Ако не й се посмееш, какво друго да направиш? Само ще си похабиш живота напразно! Ако се чувстваш жалка, но можеш да се посмееш над себе си, ще преживееш проблемите много по-лесно.

Какво научи за актьорската професия, кое беше най-трудното?

Толкова неща! За пръв път бях на снимачна площадка. Учила съм актьорско майсторство две години, но това изобщо не е същото. Научих много от Камерън и Лесли. Всички, които се намираха покрай тях, виждаха колко са открити и общителни и двете, колко са невероятни. Узнах много лични неща за тях. Най-трудното за мен в снимачния процес бяха повтарящите се дубли, които правихме отново и отново. Човек трябва да има страхотно самообладание: „Не, не и не! Още петнадесет пъти. И се старай все повече на всеки следващ път“.

Замисляла ли си се да смениш кариерата си като модел с актьорска кариера?

Работата като модел върви ръка за ръка с актьорското майсторство. Дори след като заснехме филма, правихме тепърва плакат за него. Снимахме се много дълго за него. Така че работата като фотомодел винаги ще е част от живота ми.

Би ли се съгласила да се промениш физически за дадена роля?

Харесвам тялото си, но ако се ангажирам с дадена роля, ще направя всичко възможно да вдъхна живот на персонажа.

Героинята ти е забавна. Ти забавна ли си в реалния живот?

Част от чувството за хумор на Амбър дойде от мен. Обичам да обигравам стереотипите, да си правя шеги с тях. Струва ми се, че това допада и на Амбър.

Етикетите и стереотипите пречат ли ти да правиш сериозно впечатление?

Понякога е трудно да се представя като сериозен човек. Но ако говорим за стереотипи, нямам срещу какво да се боря. Това не е война – напротив, на мен ми е интересно да съм част от всичко това. Мисля, че хората могат да видят каква съм всъщност.

Как се бориш с представите за „правилен“ тип фигура за младо момиче, които са особено разпространени в модната индустрия?

Разбира се постоянно ни промиват мозъците, че трябва през цялото време да подобряваме нещо в себе си. Но за лично се състезавам само със самата себе си, опитвам се да стана по-добър вариант на себе си. Например Камерън Диас в книгата си „Книга за тялото“ (The Body Book) ни вдъхновява да опознаем собственото си тяло, да се грижим за него. Тя призовава хората да изучат себе си до клетъчно ниво, да се научат да обичат себе си, да разбират какво става с тях. Тъжно е някой да се чувства неуверен заради това, че не може да бъде като някой друг. Ще му бъде трудно да се радва на живота така.