Двойките, които не са бързали със секса, са по-удовлетворени от отношенията си.

Този резултат от проучване даде основание на сексолози и психолози да посъветват хората да не бързат с първата близост и да я отложат поне с три месеца, което ще им позволи да се опознаят по-добре.

Специалистите анкетирали 600 двойки, при които максималната възраст не жените не надхвърляла 45 години. 30% са започвали сексуални отношения още през първия месец. А при 28% физическата близост е била отложена с половин година – и в тази група 70% от допитаните са били доволни от своите "половинки" и като цяло се чувствали удовлетворени. Също при тази група шансът на жените да стигнат до брак представлявал цели 150 процента.

Докато в първата група над половината от жените са били недоволни от мъжете както от съвместното съжителство, така и от битовите проблеми. Що се отнася до секса, то във втората първата 70% са били напълно удовлетворени. Докато в първата група половината от анкетираните жени не са били доволни.

Специалистите препоръчват да не се бърза със секса през първите три месеца след запознаването. Идеалният момент, когато може да се премине от фаза на очакване към стадия на активни действия е в периода между третия и шестия месец.

Четете още: Коя е най-сексапилната жена на света?