Макар и да не е правилно сляпо да вярваме в зодии, защото те не са единственият фактор, влияещ върху поведението и характера ни, все пак има някои отличителни белези, които всеки представител от даден знак, носи в себе си.

Да научим кои са те:

Овен

Овенът винаги има нужда да упражнява контрол над останалите и умее да бъде лидер. Той прави всичко възможно останалите да чуят мнението му и много често е агресивен към околните.

Телец

Все пак телецът е рогато животно, което автоматично означава, че в представителите на тази зодия се съдържа прилична доза инат. Дамите телци обожават хубавите скъпи вещи и се грижат много за външността си.

Близнаци

Много често близнаците страдат от вътрешни противоречия и понякога изглеждат двулични в очите на другите. Винаги са готови да кажат това, което слушателят иска да чуе, но са в състояние и да приемат и обратната гледна точка зад гърба му. Близнаците са изключително разговорливи и винаги се стремят да бъдат отзивчиви.

Рак

Те са много съпричастни и чувствителни и тези им качества често ги изтощават. Добре е представителите на тази зодия да си дават повече време за собствените си емоции и проблеми, отколкото за чуждите.

Лъв

Лъвовете притежават един характерен чар, в който има нещо царствено. Те никога не допускат някой да им попречи и с финес успяват да контролират околните. И винаги постигат целите, които са си набелязали.

Дева

Макар и да не си личи ясно винаги, девите са добронамерени и много земни личности. Те са комуникативни, но когато са нещастни остават насаме със себе си и в никакъв случай не натоварват близките си.

Везни

Царете на баланса и привидното спокойствие, които винаги се стремят да се отнасят справедливо към другите. Често представителите на тази зодия изглеждат студени, но всъщност не са. Донякъде причината за това е, че те следват повече главата, отколкото сърцето си.

Скорпион

Скорпионите обичат истината и не понасят лъжците. Те са страстни, понякога избухливи, ревниви, но когато са истински влюбени и отдадени на някого, обичат безрезервно.

Стрелец

Представителите на тази зодия определено обичат живота и забавлението, а също така постоянно разширяват кръгозора си. Освен това са изключително свободолюбиви.

Козирог

Козирозите са очарователни, инатливи и много трудолюбиви. Интересното е, че умеят да правят баланс между професионалния и личния живот.

Водолей

Макар и да не го показват често, водолейте са много любвеобвилни. Те са различни, креативни, но и понякога са мълчаливи.

Риби

Рибите са много артистични и обожават изкуството във всичките му форми. Имат богато въображение, което не винаги работи в тяхна полза.