Никоя жена не е напълно готова да стане майка. Има хиляди неща, които не знаем, но ни предстои да научим, хиляди нови пътища, по които да тръгне нашето духовно развитие оттук нататък.

Истината за майчинството обаче не винаги се оказва украсена с цветя и рози, безкрайни слънчеви дни и нито едно препятствие по пътя ни.

Една обикновена жена - астралийската блогърка Мел Уотс, говори откровено за майчинството пред многобройните си последователи и не оставя на нито един хейтър да я спре да сподели истината.

Девет месеца след раждането, тя поства снимки с малката си дъщеричка и следродилното й тяло.

Нейните постове могат да послужат като вдъхновение за хиляди жени по света, които преминават през периода на следродилната депресия.

Представяме ви някои от нейните размисли по темата:

"Не съм спала по-малко в живота си, отколкото в тези 9 месеца. Не съм се чувствала по-депресирана, отколкото в тези 9 месеца. Животът продължава след като родите. Шопингът за хранителни стоки продължава всяка седмица, само че вече имате нови и нови продукти в шопинг листа.

Очакваме от себе си да знаем през цялото време какво се случва. Да държим нещата под контрол. Има дни, в които няма да се чувствате достатъчно добри майки. Ще преживявате всяка сълза, всяка усмивка и всяко съмнение. Ще бъде съвсем нормално това, че не знаете кой ден от седмицата е в момента.

Мислим си, че има жени, които се справят с всичко и имат всичко. Но ние не сме от тях. Аз не съм от тях. Имаше дни през тези 9 месеца, в които нямах сили да стана и да се облека, да изляза от вкъщи, защото не харесвах тялото си. Знам, че родилките не трябва да се притесняват за това, но аз се притеснявам! Ако вие имате мотивация да станете сутрин и да излезете от вкъщи, това е чудесно!

19-годишното ми аз би се притеснявало за това какво си мислят хората за нея, когато направи такова признание, но моето 29-годишно АЗ е щастливо, че е успяло да износи своята дъщеричка и тя е жива и здрава. Това е една от разликите, които откривам в себе си след като станах майка.

Животът всекидневно ни дава толкова много предизвикателства, за които и не подозираме. Истината е, че тези 9 месеца минаха и аз и моето бебе оцеляхме, значи всичко е наред.

Помнете, че не сте машини и че имате прекалено големи очаквания за себе си. Вие сте красиви - в онзи смисъл, който наистина има значение".