Автор
Woman.bg

Откриване на изложбата ''Снимка на годината – България 2012''

В единадесетото издание на националния фотоконкурс "Снимка на годината – България 2012", организиран от Canon Bulgaria, участваха 320 автора с над 3000 творби.

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Максим Минчев, Георги Лозанов, Велислав Николов, Петър Абаджиев, Гергана Костадинова и Иван Кюранов подбра близо 150 творби, които ще бъдат изложени в Националната художествена галерия от 28 февруари до 31 март 2013 г.

Журито номинира за награда в раздел “Художествена фотография” творби на Росица Каменова-Недялкова, Георги Иванов Георгиев и Николай Стойков, в раздел “Фото есе” – Антони Георгиев, Атанас Кънев и Георги Кожухаров; в раздел „Репортажна фотография” творби на Денис Бучел, Александър Иванов и Николай Стойков. Номинираните фотографии ще намерите на www.canon.bg

Снимка: Атанас Кънев

Наградите ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата на конкурса в Национална художествена галерия – София, пл. “Ал. Батенберг” № 1, на 28 февруари 2013 г., от 18.30 часа.

Националната художествена галерия и Canon Bulgaria организират националния фотоконкурс „Снимка на годината”, за да стимулират фотографията като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.

Снимка: Денис Бучел

“Канон България” ЕООД е еднолична собственост на Canon CEE GmbH със седалище Виена, Австрия, и е член на Canon Group, основана и ръководена от Canon Inc., Токио, Япония. Дружеството осъществява пазарната политика на корпорацията в България.

Снимка: Георги Георгиев

Снимка: Георги Кожухаров