Ето кои са музикалните стилове, които се вписват най-добре в характера ни според зодията. Те са определени на базата на психологическите профили, отнасящи се за всеки един от зодиакалните знаци.

Овен - рок

Овенът е знак, който се намира под влиянието на Марс. Това прави представителите на тази зодия бурни, темпераментни и динамични натури. Техният дързък и бунтарски дух най-добре си комуникира със стихийната енергичност и чувственост, спцифични за рок музиката. Затова и хората от този знак обикновено са най-силно привлечени от всичко, свързано с рок музиката – като се започне от рокендрола, премине се през рок баладата, блус рока, психеделичния рок и се стигне до всички разновидности на метъла.

Сред най-известните музикални звезди, родени под знака на Овена, са Йохан Себастиан Бах, Марая Кери, Лейди Гага, Селин Дион, Елтън Джон.

Телец - реге

Телците обикновено се отличават със спокойния си и на пръв поглед уравновесен характер. Те са привлекателни и неконфликтни личности. Тяхното топло, спокойно и безгрижно поведение е отражение на умението им да се наслаждават на всеки един миг от живота. Представителите на този знак обичат природата и музиката. Ценители са на всичко, свързано с изкуството. Те на са придирчиви по отношение на стиловете музика, биха се влюбили във всяка песен, която чуят. Стилът, който обаче най-много им отива и отговаря на алтруистичния им, свободолюбив и лежерен нрав, е регето.

Музикални звезди, родени под знака на зодия Телец са Джесика Алба, Енрике Иглесиас, Шер, Еня, Джанет Джексън, Стиви Уондър.

Близнаци - пънк

Представителите на зодия Близнаци са носители на волен и свободолюбив дух. Склонни са често да се бунтуват срещу установените социални норми и ограничения. Гордеят се с това, че могат да бъдат аутсайдери. Силно изявени индивидуалисти. Ревностно следват каузата, в която вярват искрено. Обичат смелото и различното. Падат си по експерименталните стилове, отличаващи се на общия фон. Сред най-характерните музикални стилове, отиващи на зодия Близнаци, е пънкът.

Прочути изпълнители, родени под знака на зодия Близнаци са Лени Кравиц, Пол Маккартни, Аланис Морисет, Пола Абдул, Пол Маккартни, Лайънъл Ричи.

Рак - блус

Раците се онличават със силно изразената си чувствителност. Склонни са към честа смяна на настроението си. Това ги прави дълбоко експресивни и емоционални натури. Сантиментални са и често пъти търсят утеха и хармония в нежната, мелодична и успокояваща музика.

Прочути изпълнители, родени под знака на Рака, са Рей Чарлз, Ерик Клептън, Би Би Кинг, Брайън Мей, Джесика Симпсън, Графа.

Лъв - поп

Управлявани от слънцето, представителите на зодия Лъв са мили, харизматични, игриви и забавни личности. Те се раждат с необходимостта от творческо себеизразяване. Талантливи и упорити са. Обичат да танцуват и да радват както себе си, така и околните. С една дума – купонджии. Затова и тяхната стихия е поп музиката. А когато слушат диско, те са в стихията си.

Известни музиканти, родени под знака на Лъва, са Дженифър Лопес, Мадона, Мик Джагър, Си Си Кеч, Таря Турунен, Слаш.

Дева - от класика до рок

Намиращи се под властта на Меркурий, Девите са интелигентни, чувствителни, комуникативни, практични и стараещи се да изпипват всеки един детайл до съвършенство. Ценители са на фините неща в живота, в това число и на класическата музика. Поради своята дълбока душевност и емоционалност, обичат да съпреживяват музиката. Затова трудно ще ги чуете да слушат или пеят някое посредствено, безлично или лековато парче. Техните любими стилове тръгват от класическата музика, преминават през мюзикъла и стигат до рока и хип-хопа.

Видни музиканти – предстнавители на зодия Дева, са Бионсе, Фреди Меркюри, Ейми Уайнхаус, Майкъл Джексън, Пинк.

Везни - R&B и класика

Родени под влиянието на Венера, Везните обичат сладкия звън на мелодията. За тях хубавата музика е синоним на хармония. Класиката се вписва чудесно в характера на Везните. Представителите на този знак обаче се увличат със същата такава сила и по песните на Уитни Хюстън, "Boyz II Men", Бионсе и други R&B класически изпълнители. Ще ги видите също така да се кефят до безумие и на някой страхотен рок фест.

Прочути Везни певци и композитори са Ференц Лист, Джордж Гершуин, Джузепе Верди, Джон Ленън, Еминем.

Скорпион - алтернативен рок

За Скорпиона най-силно важи девизът: "Ако ще е гарга, да е рошава". С каквото и да се захване Скорпионът, той винаги го довежда до край. Представителите на този знак се нуждаят от предизвикателство, което да извади на показ тяхната вътрешна сила, бурна емоционалност и енергия. Техният темперамент е изразен най-добре чрез стилове като мейнстрийм рока. Nirvana и Creed са групите, които най-много се вписват с техния дълбок, богат и стихиен душевен свят. Depeche Mode, Faith No More, Oasis, Muse, Alice In Chains и Остава са сред любимите им групи.

Прочути изпълнители, родени под знака на Скорпиона, са Ерос Рамацоти и Кейти Пери.

Стрелец - диско и латино

Стрелците са свободолюбиви и независими. Те са приятелски настроени към всичко и всички. Ако някой от вас търси Стрелец, лесно ще го открие на дансинга в първия срещнат латино или данс клуб. Това е зодията, за която музиката е равнозначна на забавление, отмора и веселие. Почти няма да срещнете представител на този огнен знак, който слуша тъжни песни. Кредото на Стрелеца е "Танцът е живот. Животът е танц".

Бетовен, Мария Калас и Франк Синатра са сред музикалните величия от зодия Стрелец.

Козирог - джаз

Реалисти и мечтатели в едно - такива са Козирозите. Музиката, която най-много им отива, е джазът. Козирозите полудяват по гладките звуци и спиращи дъха мелодии на Майлс Дейвис, Дюк Елингтън и Луис Армстронг. Те не са безразлични и към ретро музиката. Представителите на този знак са сантиментални и често обичат да се наслаждават на романтичните звуци от миналото.

Прочути изпълнители, родени под знака на Козирога, са Елвис Пресли, Дейвид Бауи, Мерилин Менсън, Емил Димитров, Тони Димитрова.

Водолей - електро данс

Оригинални и нестандартни, Водолеите са прогресивни и независими. Въпреки че всеки Водолей има свой индивидуален облик, всички те се радват еднакво силно и дори полудяват, когато наоколо зазвучи музика в стил електро данс.

Известни музиканти Водолеи са Аксел Роуз, Фил Колинс, Роби Уилямс и Алис Купър.

Риби - инди поп

Рибите притежават силно развито чувство към природата и етно звученето. Чувствителните Риби са известни със способността си лесно да се впечатляват от околния свят. Отличават се с вродения си усет към красотата и природата. Привлечени са от различните култури и традиции по света. Затова и инди поп музиката е сред стиловете, които най-ярко отговаря на характера и интересите им.

Прочути изпълнители, родени под знака на зодия Риби, са Кърт Кобейн, Риана, Джъстин Бийбър.