Когато Виктория Бекъм намали бюста си, модната й империя порасна със същата скорост, с която намаляха гърдите й. Това беше добър ход. Нищо чудно, че много звезди последваха примера й.

Дори надарената Кейти Прайс, известна с псевдонима Джордан, намали бюста си, в опит да накара света да я възприема насериозно.

Четете още: Най-най-големите гърди в света (16+)

Според скорошен доклад на Британската асоциация на пластичните хирурзи големите изкуствени гърди просто не са на мода. В него се твърди, че операциите за уголемяване на бюста са намалели с 23 % през 2014 г., подчертавайки тенденцията за по-малки, естествени гърди. Големите като грейпфрут гърди си отиват, идват естествените стегнати гърди.

Наскоро английското списание "Грация" съобщи за увеличение в стягащите процедури и разговаря с пластичния хирург д-р Алекс Каридис.

Четете още: Истината за гърдите - отпускане и стрии

"Жените сега искат гърдите им да изглеждат по-стегнати, не по-големи, така че търсенето на по-малки импланти, с които да заменят големите", заяви д-р Каридис.

Козметичният хирург д-р Майкъл Прегър обясни, че жените търсят алтернативи на имплантите, за да постигнат перфектните гърди. "Търсенето на процедури, които придават по-млад вид на гърдите, като мезотерапия и ботокс в областта на гърдите се търсят все повече, обясни д-р Прегър.

Четете още: Защо големите гърди привличат мъжете

"Третирането на гърдите с ботокс бързо се превръща в задължителна процедура за клиентите ми. За по-малко от 30 минути, тя повдига гърдите. По-безопасна и по-бърза е от уголемяването на гърдите, не остават белези и е напълно безболезнена", казва козметичният специалист на звездите д-р Нирдош.

"След скандала с имплантите PIP, жените търсят алтернативи за повдигане на бюста и третирането с Ботокс се търси все повече, тъй като жените избират неоперативен лифтинг на гърдите", допълва д-р Нирдош.

БГНЕС