Автор
Woman.bg

Освежете жилището си под наем. Разберете как!

Сигурно на мнозина им се е случвало да не разполагат с достатъчно пари за хубаво жилище със стилен интериор. А евтините апартаменти под наем изобщо не ни карат да се чувстваме „като у дома си“.

Консултирахме се с професионален дизайнер, за да ви дадем съвет как да направите дома си уютен, комфортен и най-вече красив. Ще споделим няколко съвета за освежаване на жилището под наем:

Заложете на повече бяло



Първо обърнете внимание на стените. Ако тапетите са изтъркани и не са с твърде привлекателна рисунка, боядисайте ги отгоре с бяла боя (има специални бои за покриване на тапети). Това няма да ви струва много време и пари, но помещението веднага ще започне да изглежда по-светло и просторно. Запомнете – белият цвят е символ на новия живот. А вие точно от това имате нужда!

Украсете апартамента

След като сте се погрижили за фона, време е да подредите и акцентите. Използвайте контрастни настенни композиции и пана, те ще скрият дефектите на тапетите или боята.

Ако не желаете да дупчите стените, ползвайте двустранно тиксо. То ще удържи стабилно по-леки предмети и ще може да се отстрани без следа при нужда. С такова тиксо можете да залепите дори не твърде големи огледала, които ще увеличат визуално помещението.

Не забравяйте да окачите снимки в рамка – те ще скрият недостатъците на стените. Освен това личните ви снимки ще пренесат в жилището частица от вашия живот, за да се чувствате като у дома си.

Четете още: Новият мезонет на Дженифър Лопес

Повече (цветен) текстил

Постелете светъл килим на пода, завийте меките мебели с ярки кувертюри или калъфки, подредете на дивана декоративни възглавнички в любимите ви цветове. Не забравяйте да окачите на прозорците нови пердета, пропускащи добре светлината – в уютния ви дом трябва да има слънце! Може да ви се стори, че това са дреболии, но текстилните допълнения ще ви повдигнат настроението и ще придадат уют на квартирата ви.

Обновете принадлежностите за баня

Понякога е достатъчно да замените принадлежностите за баня с нови, за да придобие съответното помещение свеж вид.

Препоръчваме ви да пробвате аксесоари от дърво. Първо – еко-стилът в момента е хит, второ – той е самото олицетворение на уюта и хармонията. Освен това задължително окачете в банята голямо огледало с осветление и постелете на пода мека изтривалка. Ще видите – направо няма да ви се излиза оттам повече!

Четете още: Оригинален дом за една музикална личност

Стилна кухня по ваш вкус

Всяка една домакиня прекарва много време в кухнята, така че обърнете особено внимание на това помещение. Можете да окачите на стените ярки чинии или интересен стенен часовник. Сложете на масата кошничка или купа с плодове или ваза с живи цветя. Всичко това ще ви помогне не само да направите кухнята визуално по-просторна, но и да отвлечете вниманието от кухненските мебели, ако те не ви харесват...

И не забравяйте да си правите кралски трапези. Сервирайте на масата красиви чинии и изискани прибори. Можете да приемете това като инвестиция – хубавите сервизи могат да се предават от поколение на поколение, без да губят стойността или привлекателността си.