Косата ви, като вас самите, има нужда от освежаване и подсилване, за да се чувства добре и да е лъскава и здрава. Позволете й да диша и да блести!

Подстрижете се

Не е нужно да променяте прическата си драстично. Един пръст скъсяване на косата, за да се премахнат цъфтежите и накъсванията, е напълно достатъчен. Най-добре е да повтаряте процедурата всеки месец. Така косата ви определено ще се чувства по-добре.

Четете още: Перфектната конска опашка

Боядисайте се

Използвайте боя за коса без амоняк, както и серия козметични продукти за грижа за боядисана коса. Това ще заздрави косъма. Той ще бъде по-лъскав и еластичен.

Осигурете си достатъчно витамини и минерали


Косата ви е изтощена от мрачните зимни дни и студа, точно както и вие. Посъветвайте се с лекаря си и увеличете приема на витамини и минерали. Така ще се ще се чувствате жизнени, енергични и в отлична форма. Косата ви също.

Ползвайте етерични масла

Трябват ви не повече от една – две капки лавандулово масло или масло от чаено дърво дневно. Капвате ги върху плоска четка и разресвате косата си с нея. Не слагайте масло директно върху скалпа или ръцете си. Етеричните масла са силно концентрирани и могат да раздразнят кожата ви.

Четете още: Холивудски блясък (видео)

befit.bg