Придобилите широка популярност духовни послания на Антъни де Мело се основават на осъзнаването.

Съчетавайки християнска духовност, будистка иносказателност, индуистки дихателни упражнения и психологическо проникновение, словото на Де Мело, което е слово на надеждата, е синтезирано по великолепен начин в "Осъзнаване".

В кратки глави, подходящи за четене на спокойствие, авторът ни призовава ласкаво, но и настойчиво да се откажем от житейските си амбиции и илюзии и да постигнем осъзнатост. А това според него може да стане само ако отворим сетивата си за потребностите и потенциала на другите както у дома, така и на работното място.

Това е една чудесна книга за човешкия дух, която ни призовава да се пробудим във всеки един аспект на нашия живот.

За автора:

Антъни " Тони " де Мело е роден на 04 Септември 1931 в Бомбай , Британска Индия.Свещеник йезуит, психотерапевт, духовен водач , писател и оратор, той става известен с книгите си за духовността. Пътувал в много страни, като домакин на много духовни конференции, а по-късно преподава предимно в Испания и Съединените щати.Той оставя зад гърба си една пълна Конференция, записана на аудио CD - " Събуждане към живота" - поставяща въпроси за вечни теми като любов, щастие, илюзия и свобода. Почива внезапно от сърдечен удар през 1987 г., на 55 годишна възраст в Ню Йорк.

Книга: „Осъзнаване”
Автор: Антъни де Мело
Издателство: Бард