Кухнята като центърът на дома винаги ще привилича вниманието и тази година водещите тенденции налагат кухня, съчетаваща ергономичен дизайн на мебелите, атрактивни уреди и аксесоари.

Перфектният интериор балансира успешно между дизайн, цвят, функционалност и личен стил. Когато говорим за дизайн на кухнята, няма как да пренебрегнем кухненските острови, които са практични и функционални.

Всеки един дизайнер е способен да превърне кухненският остров в истинско произведение на изкуството.

Предимствата на кухня с кухненски остров са много.Той дава добра възможност да се увеличи разботната зона в кухнята. Той съществува като самостоятелен елемент от обзавеждането и може да се обикаля от всички страни. Кухненският остров дава реален шанс на кухнята да придобие интересна и дори интригуваща визия. Самото му присъствие прави интериора нестандартен и по-специален.

Четете още: Версайски дворец в небето

Ако има сравнително малка кухня, използвайте кухненския остров като място за хранене. Включете го като маса към кухнята. Сложете няколко бар столчета, които ще направят кухнята да изглежа по-модерна.

Кухненският остров предлага допълнителна работна зона, при това лесно достъпна и съответно лесна за почистване.

Какво ще кажете за кухненски остров с мивка и вградени електроуреди? Изнесеният модул от кухнята може да поеме някои същински кухненски функции като миене и готвене. Трябва предварително да изведете ВиК тръбите и ел. инсталацията до мястото на острова!

Четете още: Новият офис на Google в Лондон (снимки)