По какво точно “лапват” мъжете, как да развиете потенциала на сексапила си и може ли сексапилът да навреди на приятелските отношения?

Стимулаторите на мъжката страст

Всеки мъж си има свой идеал за сексапилна жена и любим сексуален “сценарий”. Установено е обаче, че мъжкото желание се събужда от визуални стимулатори, така че външният вид си остава най-важен елемент на сексапила. Сред женските външни данни има и “шампиони” във визуалното дразнене на мъжката страст. Първо – гърдите, те са най-силният коз на жената. При това “хубави гърди” не означава задължително “големи”. Хубавите гърди могат да бъдат и средни по размер или дори малки. Важно е обаче да са с приятна форма (правилно подбраният сутиен може да ви помогне дори и при неидеални природни дадености).

Следващи в списъка са краката и по-специално глезените (те обаче трудно се демонстрират, ако носите панталон, затова полите и роклите са за предпочитане). Класацията продължава с дланите, китките, зоната на шията и раменете, пухкавите устни, белите зъби и високите скули. Но мъжете могат условно да бъдат разделени на такива, за които сексапилът е изцяло “в краката” и такива, за които сексапилът е изцяло “в очите”. Зависи на какво обръщат повече внимание.

Както мъжете, така и жените имат една точно определена еволюционна задача в сексуалното си поведение. Възпроизвеждането. Мъжът търси здрава и млада жена, която да износи и роди здрави деца. Жената пък търси силен и финансово стабилен мъж, който да осигури всичко необходимо на бъдещото потомство. Тези изисквания се вписват подсъзнателно в представите ни за идеален партньор.

Добрият мускулен тонус, гладката кожа, блестящите очи, пухкавите устни, веселото изражение на лицето и леката походка – всичко това показва, че жената е в идеална форма за секс и възпроизвеждане. Това привлича мъжете на подсъзнателно ниво. Детските черти обикновено допадат на силни мъже с бащинско и рицарско поведение.



Сексапилът трябва да оставя място и за фантазия, той трябва да бъде по-скоро загатнат, отколкото демонстриран. Затова една жена може да бъде много привлекателна дори и с делови костюм. Мъжете впрочем намират този тоалет за възбуждащ. Освен това силният пол харесва и класическа бяла риза с едно-две разкопчани копчета и изящна верижка на врата. Но външните данни сами по себе си далеч не са достатъчни.

Флирт, но не и шок

Жените, които владеят тънкото изкуство на флирта, имат голям успех с мъжете, дори ако външността им е далеч от идеалната. Те просто могат да покажат на мъжа, че го харесват, от което той получава сигнал, че е желан. Това автоматично елиминира всичките страхове, с които е запълнена главата на един представител на силния пол. Даден му е сигнал за действие.

В изкуството на прелъстяването важна роля играе езикът на жестовете, мимиките и позите – откритите пози, умението да привлечете внимание към сексуалните символи. Някои имат природна дарба за това, докато други трябва да се учат дълго и с постоянство.



Жестове – какво харесват мъжете

* Косата. Мъжете харесват разтръскването на косата, особено ако е дълга.

* Китките. По статистика жена, която харесва даден мъж, показва по-често вътрешната страна на китките си. Мъжете от своя страна много харесват красивите женски гривни, особено във вид на верижки с висящи елементи.

* Устата. Нито един мъж няма да остави без внимание леко отворена женска уста и устни, покрити с гланц. Влажните устни са признак за сексуална възбуда.

* Разширените зеници. Гледайки мъжа, можете да си представите нещо, което ви възбужда или пък да оглеждате онези части от него, които най-много харесвате. При това зениците ви ще се увеличат. Най-добре е да не гледате мъжа директно в очите, а леко “встрани” – покрай него, в носа му, в определен предмет.

* Глезените. Внимание привличат и поклащанията с крак.

* Усмивката. Усмихвайте се и с очите, иначе усмивката ви няма да е искрена.

Разкрийте потенциала си

За да бъдете наистина сексапилна, трябва да харесвате мъжете и да обичате секса. Затова жените с богат сексуален опит изглеждат по-привлекателни. Принципът е банален – те обичат мъжете и мъжете им се отплащат със същото. Получавайки обратна връзка от силния пол във вид на интимен контакт, такива жени се чувстват по-желани. Образува се затворен цикъл на постоянно подсилване на сексапила. Всяка една жена е надарена от природата с различен по интензитет сексуален магнетизъм. Той обаче може да бъде засилен с помощта на редица практики.

Танците, тренирането на “манекенска” походка, стриптийзът и разтяганията ще ви помогнат да се освободите от мускулните “блокажи”, които съхраняват спомените ви за минали несполуки. Всичките ви пропуски и неувереността ви се “записват” в тялото и то става схванато и неграциозно. Тези вътрешни комплекси ви ограничават и създават около вас мускулна “черупка”. Редовните уроци по танци, отговарящи на темперамента ви, ще ви помогнат да преодолеете този проблем. Например кючекът разкрепостява, а “осморките” с бедра подхранват матката (смята се, че матката има пряка връзка с Космоса). Индийските танци с типичните за тях жестове с ръцете отварят енергетичните канали в пръстите. Разтягането на мускулите и сухожилията спомага за преодоляване на “блокажите” и повишаване на чувството за увереност. Подобни резултати се постигат и с йога. Не очаквайте обаче сексапилът ви да се събуди след тренировка – за целта се иска максимална концентрация върху собственото ви тяло и ритъма ви. При редовни тренировки походката ви ще стане ритмична, а осанката – изящна.

Не бъркайте понятията увереност и самоувереност. Самоувереността е само маска, която прикрива огромни вътрешни комплекси и отблъсква хората. Приветливостта и откритостта ще засилят многократно сексапила ви. Той разбира се е дар от природата, но и вие можете да положите известни усилия за развитието му. Няма как да станете сексапилна само за един ден – това е начин на живот, различен житейски път, при който е важно да изберете правилно целта си, за да не се окажат всичките ви победи измамни. Ако тръгнете по този път, трябва да сте винаги във форма, да обръщате внимание и на най-малките подробности, да поддържате кожата си, да отделяте достатъчно време за тренировки, да си подбирате старателно бельото, за да подчертае то предимствата на фигурата ви, да си създадете своя колекция парфюми… И това е само началото.

Ако сте на прав път, скоро ще забележите, че жените от обкръжението ви са започнали… да ви харесват по-малко. Не се притеснявайте! Приемете хладното им отношение към вас като признак за това, че от грозно пате се превръщате в достойна съперничка.