Започна летният сезон, а с него и щурите веселия в дългите летни нощи. На сутринта ефектът е видим, но с няколко лесни трика можете са скриете следите от бурната нощ.

На първо място, не използвате тежък грим, особено върху долните клепачи, защото това само подчертава торбичките и тъмните линии.

С лек фон дьо тен или най-добре неговата алтернатива – овлажняващ тонален крем. Отгоре е добре да нанесете прахообразна пудра, която да поеме излишния блясък и да защити лицето ни от градската мръсотия.


Рано сутринта, почти недоспали, със сигурност имате уморен поглед, който се прикрива със светли сенки или молив за очи, който нанасяте във вътрешния ъгъл на окото. Съветваме ви през лятото да използвате предимно прахообразни сенки за очи.

Използването на очна е рисковано, ако не можете да я нанасяте, но пък е страхотно решение за летния ви грим, тъй като засъхва ноклепача и може да „отиде на кино“ далеч хо-бавно от обекновения восъчен молив за очи.

Гримът е напълно готов след нанасянето на малко спирала. Изберете туш, който не се рони (спиралата е качествена и е нова) и го нанесете само на горния клепач.

Блясък за устни вместо червило – за предпочитане дълготраен. Той винаги придава свежо и младежко излъчване.


Козметичната ви чантичка по време на отпуска, без значение къде отивате:

дезодорант
самобръсначка и крем за бръснене
грим: фон дьо тен, пудра, руж, спирала, червило и четки за грим
средство за премахване на грима
хидратиращ крем за лице
четка за коса
лак за коса, пяна за обем или други средства за стилизиране, в зависимост от косата ви
аксесоари за коса: лента, шноли и фиби маша за къдрене или преса за изправяне
пила за нокти и нокторезачка
капки за очи
балсам за устни
лосион за тяло
мъничък парфюм