Автор
Woman.bg

Оригинал или копие? Кражба на творчески идеи

Някога поставяли ли сте се на мястото на творец, вложил цялата си енергия, умения и вдъхновение, за да създаде нещо красиво, нещо, което хората да определят като произведение на изкуството? Ако не сте, сега е моментът да го направите.

Представете си, че сте дизайнер на бижута в България. Тук трудът на хората така и така не се зачита особено много, а камо ли възнаграждава подобаващо. И все пак сте решили да последвате сърцето и призванието си и творите... Творите бижута от кожа. Не за да трупате хиляди в банковата си сметка, нито за да гоните световна слава, а просто защото обичате модата и изкуството и искате да подарите част от себе си и създаденото от собствените ви ръце на хората, които биха го оценили.

В един прекрасен ден осъзнавате, че сте били ограбени от псевдо-дизайнер, който освен, че е копирал моделите ви, е бил достатъчно нагъл да ги пусне в продажба в платформата Etsy.com.

Не бихте ли се запитали докога трудът и идеите на българските творци ще бъде потъпкван и безочливо краден? Вероятно същия този въпрос си е задала и Зора Романска, дизайнер на авторски бижута, излизащи на бял свят под крилото на личния ѝ бранд [ZorA*] Design.

Зора Романска, дизайнер

Зора е приятел и любим роден творец на екипа на Woman.bg и в качеството си на медия искаме да огласим случая с грубата кражба и потъпкване на авторските ѝ права. Снимката по-долу говори достатъчно!

Открихте ли разликите?

И тъй като не бихме написали и още една дума за въпросната „дизайнерка“, ще ви покажем част от приказното творчество на Зора Романска. Стилът ѝ е разпознаваем и изключителен – изкуство, кожа, ключове, драматизъм и женственост. Просто [ZorA*] Design. Споделете и дайте гласност на случая, за да помогнем на талантливите ни творци да защитят работата и призванието си!!!

Facebook страница на [ZorA*] Design

Кремена Халваджиян и Поли Генова са сред знаменитостите, които носят творения на Зора Романска

С творения на ZorA можете да видите още Деси от Phuture Shock и Алекс Раева