Необходими продукти:
За блата
8 бр. яйца
1 ½ ч.ч. захар
8 с.л. захар
2 ½ ч.ч. брашно
1 бр. бакпулвер
настъргана кора на един лимон
За крема
1.400 л прясно мляко
2 броя ванилия
1 ч.ч. захар
150 г. орехи за украса
Четете още: Вкусен хляб с тиква и орехи
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и олиото. Прибавете брашното и бакпулвера, след което и настърганата кора от един лимон.
Разделете готовата смес на две равни части и печете всеки балт в намазана тава, покрита с хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.
Сварете млякото и подсладете със захар. Разтворете двата броя ванилия в 150 мл. хладка вода и добавете към млякото.
В подходящ поднос сипете малко от получения крем и сложете блата с долния край нагоре, за да поеме по-добре от крема. После сложете върху блата половината от крема и поръсете с шепа смлени орехи. Отгоре поставете втория блат, покрийте го с останалия крем и смлени орехи.
Охладете за няколко часа и сервирайте!
Рецептата е от сайта gotvach.bg