Необходими продукти:

За блата

8 бр. яйца

1 ½ ч.ч. захар

8 с.л. захар

2 ½ ч.ч. брашно

1 бр. бакпулвер

настъргана кора на един лимон

За крема

1.400 л прясно мляко

2 броя ванилия

1 ч.ч. захар

150 г. орехи за украса

Четете още: Вкусен хляб с тиква и орехи


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и олиото. Прибавете брашното и бакпулвера, след което и настърганата кора от един лимон.

Разделете готовата смес на две равни части и печете всеки балт в намазана тава, покрита с хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.

Сварете млякото и подсладете със захар. Разтворете двата броя ванилия в 150 мл. хладка вода и добавете към млякото.

В подходящ поднос сипете малко от получения крем и сложете блата с долния край нагоре, за да поеме по-добре от крема. После сложете върху блата половината от крема и поръсете с шепа смлени орехи. Отгоре поставете втория блат, покрийте го с останалия крем и смлени орехи.

Охладете за няколко часа и сервирайте!

Рецептата е от сайта gotvach.bg