Орехова торта с ром

17 януари 2017 | 16:52
видяна 1525
коментари 0

Необходими продукти:

250 г орехови ядки

250 г краве масло

250 г пудра захар

6 бр. яйца

50 г какао

100 г захар

5 с.л. краве прясно мляко

1 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Какаото, захарта и прясното мляко се сваряват на крем, който се бърка, докато изстине. Отделно се разбива маслото с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците и изстиналият крем. Всичко се бърка и накрая се прибавя ромът.

От тази смес се отделя 1/3 за намазване на тортата след изпичане.

Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се счуканите орехи и се рабъркват. Двете части се смесват.

Всичко се изсипва в застлана с хартия форма за торти и се пече в умерена фурна.

След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема. Отгоре се украсява с настърган шоколад и ядки.
 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени