Не всички сме родени с мерки на модел, но пък можем да „издължим“ визията си с няколко сантиметра, залагайки на работещи модни трикове.

Кои са те и как да ги приложите на практика прочетете по-долу:

Изберете едноцветна визия

Носенето на дрехи в един и същи цвят е трик, който създава впечатлението за по-издължена и стройна фигура.



Съчетайте обувките с панталон/пола

Един от най-работещите трикове за издължаване на силуета е размиването на границите между стъпалата и краката. Обуйте обувки с телесен цвят или такива, които напълно съвпадат с цвета на панталона или полата, която сте избрали.

Високата талия издължава краката

Избягвайте високата талия единствено ако имате къс торс. Във всеки друг случай тя ще добави още няколко сантиметра дължина на долната част на тялото ви. Не забравяйте високите токчета за допълнителен разкош и елегантна визия.

Избягвайте каишки около глезените

Много е важно да изберете подходящ модел обувки. Най-коварните по отношение „скъсяване“ на краката са тези с каишка около глезена, както и ботите. Единственият безопасен вариант за носенето на такъв тип обувки, ако целта ви е оптически да издължите краката си, е да изберете чифт в телесен цвят, близък до цвета на кожата ви.



Супер комбинация: Панталон/пола с висока талия, широки крачоли и високи обувки

За да добавите допълнителна щипка илюзия за дълги крака, изберете панталон/пола с вертикални мотиви и акценти.

Къси панталонки

Ако не се притеснявате да показвате краката си, то носете къси летни панталонки. Съчетайте ги със сандали на платформа и се радвайте на оптически издължени крака.



Бронзов загар

Всички знаем, че тенът ни прави по-секси и слаби, но едва ли сме се замисляли, че може да създаде илюзията за по-дълги крака.