Автор
Woman.bg

Онези дни, в които чакам да ми дойде и се скривам от света

Да си заето момиче хич не е лесна работа. Ако допреди десетина години бяхме още малки и уговорките обикновено се правеха от днес за утре, то това вече отдавна не е така. Почивките се планират поне няколко месеца по-рано, всички работят, имат графици, проекти, крайни срокове, отпуска, която все не стига. Затова модерното момиче днес планира внимателно всичките си ангажименти.


Ангажиментите са от най-различен вид и порядък, но почти всяка дама споделя, че има в месечния си календар поне няколко дни, в които не си записва никакви срещи и предпочита да не пътува никъде. Да... точно така, това са "онези дни", в които се чувстваме не на себе си, боли ни и с две думи – гледаме да се скрием вкъщи и да не се виждаме по възможност с никакви хора.


От няколко години на пазара вече има и специални приложения за телефон, които след като попълниш определени данни, показват кога ще ти дойде, колко време ще трае, кога сексът е безопасен и кога възможността да забременееш е най-голяма. Даже и да има програмисти, които да са написали съвършена програма на тема месечен цикъл обаче, само ние жените знаем какво означава да си в овулация или пък да усещаш, че цикълът ти наближава.


Според статистиката над 80 процента от жените у нас се оплакват от болки и неразположение по време на месечния си цикъл. Какво означава това? Те предпочитат да не се срещат с приятели, да не излизат и да стоят повече време вкъщи по време на "онези дни". Така около 20 процента от времето ни за активна почивка в месеца се „посвещава“ на Нейно величество менструацията. В редица развити страни като Германия например това изобщо не е така. Жените там споделят, че използват целия месец активно, а по време на цикъл чувстват само хигиеничен дискомфорт. Причината е в една специална билка, която момиченцата в Германия пият още от малки – Агнус кастус. Тя влиза в състава и на една специална хранителна добавка, създадена, за да възстанови вътрешния хормонален баланс в женския организъм - „Лейди Хармония“.

В състава й влизат екстракти от гроздово семе, репей, Центела Азиатика, Агнус кастус, витамин D3 и селен.Формулата на "Лейди Хармония" спомага да се отървем от болките и неразположението по време на цикъл, но също така и подсилва антиоксидантната защита, косата, кожата и ноктите, спомага за здравето на кръвоносните съдове и най-важното - възстановява хормоналния баланс на тялото.