Автор
Woman.bg

Официално: Италия се отказа, България ще организира "Евровизия"!

За първи път България има уникалния шанс да бъде домакин на "Детската Евровизия". Българската национална телевизия получи официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 годинa, съобщи eurovision-bg.com.

Тази възможност страната ни получава, след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта. Талантливите български деца завоюваха най-големия успех, спечелвайки второто място със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят.

Четете още: Заслужаваха ли Крисия, Хасан и Ибрахим да спечелят Детската Евровизия?

Спекулации, че победителят Италия ще се откаже от домакинство имаше от седмици и новината, че уникалната възможност се предоставя на класиралата се на второ място държава - България, вече е факт.

„Това е уникален шанс за БНТ и за България – да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен“, коментира новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на "Детската Евровизия". За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара – през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

БНТ ще направи всичко възможно да реализира "Детската Евровизия" у нас.

Източник: actualno.com