Очната линия е абсолютен хит този сезон, но е важно да знаеш как да я очертаваш според формата на собствените ти очи.

Кръгли очи

На твоите кръгли очи отива малко по-дебело очертана в краищата очна линия. Започни нанасянето от краищата, като линията трябва да е най-тънка във вътрешността.

Леко притворени очи

Тук е важно да очертаеш очната линия колкото се може по-близо до окото. Започни нанасянето от центъра на окото, като там линията трябва да е най-дебела и изтънявай постепенно като в края тя трябва да е най-тънка.

Малки очи

Въпреки че е това е малко трудна задача, можеш да постигнеш уголемяване на окото като добавиш и сенки в телесен цвят. Нанеси ги във вътрешната част на окото, а за външната остави очната линия. Ключът е да нанесеш сенки в светъл тон, които оптично да увеличат големината на очите.

Очи с форма на бадеми

За тази форма на очи най-подходяща е формата на класическите „котешки очи“, завита в краищата. Започни с по-тънка линия в края на очите и продължи да удебеляваш във вътрешността.

Големи очи

Когато имаш големи очи, няма нужда да се престараваш кой знае колко много с очната линия, затова не се страхувай да опитваш наистина тънка очна линия.

Леко раздалечени очи

Не се страхувай да сложиш черна очна линия във вътрешните краища на окото, защото това ще направи очите ти да изглеждат по-близо едно до друго. В горната част имаш право на експерименти – можеш да изрисуваш по-дебела линия.

Близко разположени очи

Тук пробвай класическо котешко око в комбинация с техниките, които ти предложихме по-горе за малките очи с по-светъл тон във вътрешната част на очите. Това оптично ще ги направи по-раздалечени едно от друго. Избягвай да използваш тъмна очна линия във вътрешните краища на очите.

Асиметрични очи

Трудно е да направиш очите да изглеждат симетрични когато не са. Най-доброто решение е да приложиш трика с различната дебелина на очната линия в различните краища на очите – по-дебело отгоре и по-тънко в краищата.

Вижте повече по темата тук: Тайните на красотата на Бионсе

Посрещни топлите месеци по-красива от всякога с продукти на L'oreal. Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg