Очите на Ким Кардашиян са почти съвършени! Милиони жени по цял свят се опитват да си направят същия грим... А той се прави много лесно!

Разбира се ще трябва да положите известен труд, но е напълно възможно да постигнете същия ефект. Особено с помощта на нашия нов урок по гримиране.

Сигурно вече всички са наясно, че Ким си пада по изкуствените мигли. Без тях образът й сякаш визията й остава непълна. Затова за постигането на този стил грим изкуствените мигли са задължителни. За него са важни обаче и други похвати, само миглите не са достатъчни. Следвайте нашите 11 стъпки за създаване на грима и ще постигнете неотразим поглед!

1. Преди да започнете с останалото, подчертайте веждите с кафяви сенки с помощта на заострена четчица. Добре ще е също така да нанесете основа за грим, която ще го направи по-траен и по-устойчив.



2. С плоска четчица нанесете златисти сенки под веждата и във вътрешните ъгли на очите. В нашия случай се използват сенки с оттенък „шампанско“.



3. Със същата четчица нанесете светлокафяви сенки на средата на горния клепач.



4. За да постигнете плавен преход на цвета в сгъвката на клепача, щриховайте с кръгла четчица кафяво-бежови сенки.



5. Вземете отново плоската четчица и нанесете най-тъмните кафяви сенки върху горния клепач, по-близо до външния ъгъл на окото и с леко удължаване по линията на клепача. Внимателно размажете, за да постигнете идеален преход на цвета и красива форма.



6. По същия начин трябва да гримирате и долния клепач. По-тъмните кафяви сенки са за външния ъгъл на окото, а по-светлите – за централната част. Действайте внимателно с плоска четчица, за да не се получи ефект „панда“.



7. Ким Кардашиян винаги подчертава вътрешните ъгли на очите, това придава специфичен триизмерен ефект на погледа й. Затова трябва да добавите малко повече светлина в тази зона. Ползвайте светло-телесни сенки или сенки в цвят „слонова кост“.



8. Време е да наложите контура на окото. С черен молив подчертайте основата на миглите от вътрешната и от външната им страна. За да не изглежда външният контур твърде груб и изкуствен, можете да нанесете матови черни сенки с остра четчица.



9. И още един похват на Ким и на нейния гримьор – подчертаване на носа. Това не е задължително за всички, тъй като не на всеки му отива. Ако сметнете обаче, че гримът на Ким е точно за вас, заслужава си да опитате. Има само едно правило – ползвайте минимално количество сенки и не се увличайте в „извайването“ на зоната между очите. Просто подчертайте леко мястото, където започва дъгата на веждата. Можете да ползвате сенки с цвят на загоряла кожа или същите сенки, които сте сложили на веждите. Само внимавайте слоят да е наистина много прозрачен и едвам загатнат.

Съвет от гримьор: не се увличайте в коригиране на формата на лицето със сенки, ако си правите ежедневен грим. На дневна светлина резултатът не винаги изглежда както трябва. За вечерен грим обаче „извайването“ на лицето е напълно допустимо.



10. Нанесете удължаваща черна спирала на миглите.



11. След около 20 минути, когато спиралата изсъхне напълно, е време да приложите основната тайна на Ким – изкуствените мигли. Ползвайте такива, които се удължават към външния ъгъл на окото – те създават ефект на естествени дълги мигли.