Макар и често да казваме на другите "Не съдете за книгата по корицата", ние самите често допускаме грешката да работим много повече върху външния си вид, отколкото върху навиците и поведението си.

Несъмнено е нужно да бъдем поддържани, женствени и привлекателни, но всъщност отношението ни към околните, а не външността ни влияе на начина, по който ни възприемат. Кои са навиците, които са магнит за другите?

Приятната изненада

Ако искате да сторите нещо хубаво за някого, за да се почувства по-добре в тежък момент или просто за да му покажете приятелското си отношение, е най-добре да го изненадате. Не разкривайте намеренията си, всеки обича приятните изненади и оценява жеста повече, когато не го очаква.

Искреността

Много ценно качество, което макар и понякога да ви принуждава да казвате нещо неприятно за другите, е добре да запазите. Никога не се съгласявайте да направите нещо, което нямате намерение да изпълните, просто за да не разочаровате някого. Другите ще ви уважават много повече, ако отстоявате принципите си.

Не страдате от егоцентризъм

Често срещаме трудности в живота и не постигаме целите си, защото не умеем да преценяваме кога трябва да преглътнем егото си. Дори и да ви се струва, че понякога е добре да запазите гордостта си, по-добре отстъпете в името на разбирателството си с другите.

Спокойствието

Да, болезнено е, когато някой ни обвинява и се държи лошо с нас, без да сме го заслужили, но е добре в такъв момент да запазим спокойствие, колкото и да ни е трудно.

Комуникативността

Няма нищо по-очарователно от дама, която умее да общува свободно с другите без предубеждения и притеснение. По този начин тя показва, че се чувства добре в кожата си, което я прави много по-привлекателна за останалите.

Признателността

Никога не пропускайте да благодарите на тези, които са ви помогнали, дори и само със съвет или морална подкрепа. Бъдете признателни и не забравяйте кой ви е подал ръка в труден момент.

Отделяте време за себе си

Колкото и да е натоварено всекидневието ви, отделяйте време за себе си, за да имате сили и да бъдете полезни. Не раздавайте енергията и обичта си единствено за другите и не се лишавайте от удоволствията. Усамотявайте се, за да почетете интересна книга или просто да си починете.