Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Очаква ни успешен и щастлив ден

Днес православната църква чества преподобни Сава Освещени. Празнуват Сава, Савин, Савина, Саво, Савка, Събин, Съботин, Съби, Събчо, Сабина, Събка, Съботина. На този ден има установена традиция да празнуват Слав и производните му, ако не празнуват вече на друг сходен на името им ден - Станислав, Белослава. На някои места почитат Сава като светец, на други като светица. Празнува се в чест на мъртвите. Носи се жито на гробищата и се раздава за “Бог да прости”. Приготвя се също като празничната Никулденска трапеза. Синът на аристократичен род от Кападокия (Мала Азия) на 18 години става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край река Йордан. С наследството след смъртта на родителите си, той построява странноприемници, болници и един манастир до град Йерусалим. Манастирът
"Св. Сава" съществува и до днес, а през цялото средновековие е средище на активна книжовна дейност.

При Луна във Водолей е полезно натоварването на мускулите на гърба. Аеробиката подобрява работата на сърцето. Процедури усилващи регенерацията на кожата, сега са безполезни. Повечето пластични операции нямат успех. В това време е подходящо за профилактика на плоскостъпие и варикозно разширение на вените. Ходете боси по неравни повърхности. Започнете грижата за себе си с плодова или зеленчукова диета, с антицелулитен масаж. Направете корекция или почистване на веждите си. Препоръчителни са упражненията на велоергометър, на батут. При Луна в този знак има свобода на самоизразяването в макияжа и все пак подхождат небесно-син лазур и оранжеви слънчеви пръски, сияещи бели сенки. Лак за нокти – от небесно-син цвят до тъмно-синьо с блясък. На външността ви благотворно ще се отразят физическите упражнения, разходка на свеж въздух, общуване с приятели и екскурзии до воден източник. Препоръчителни са всякакви водни процедури. Благоприятно е да приемете лечебна вана с добавени билкови отвари и ефирни масла. Добре действат билковите лосиони върху косата и лицето. Полезни са масажите, но не е желателно да се масажират коленете, особено ако има заболявания на вените. Епилацията отложете за друг ден.

От 13:24ч до 06:32ч на другия ден Луната ще се движи на празен ход. През този период не е подходящо да се започват важни дела. Каквото имате да вършите го правете преди това.

7-ми лунен ден е щастлив, особено първата му част. Имате възможности да реализирате планове и идеи. Цялата обкръжаваща ни природа откликва на всяка дума, даже случайно отронена. Денят има особено отношение към речта. Много е важно какво казвате. Старайте се да избягвате лоши думи. Всичко, което кажете може да се осъществи. Не провокирайте партньора си, за да не изговори нещо нелицеприятно. И вие не изричайте нищо лошо, не критикувайте. Добре е да си казвате любовни думи и колко ви е хубаво един с друг.

Подстригване – Косите подстригани в този ден улавят вълните на енерго-информационното поле в по-широк диапазон. Това засилва интуицията, води до неочаквани прозрения. Ще можете без да прибягвате до логиката да вземате правилни решения.

Сънища – И тук обърнете внимание на думите, които сте казали на сън или някой друг ви е казал. При това е важно в какво съчетание ще ги запомните след събуждането си. Над тях трябва да поразмишлявате. Правилното им възприемане може да измени вашия живот или да внесе необходимата корекция, за да бъдете успешни и щастливи.