Автор
Woman.bg

Обзавеждане и декорация на здравословна кухня

Здравословната кухня е добре подредена и организирана, удобна за готвене и е мечтаното за всяка домакиня свежо, светло и чисто помещение.

Когато хората чуят израза “здравословна кухня”, обикновено правят асоциация със свежи и некалорични храни, препоръчвани от специалистите медици за добро здраве.

В интериорния дизайн изразът “здравословна кухня” е зареден с ново, модерно значение. Това е кухня, която е добре подредена и организирана, с достатъчно свободно пространство. Светло, свежо и чисто помещение, в което всяка домакиня прекарва времето си с удоволствие.

Вижте още: Как се шпаклова стена в 3 стъпки?

Освен това, здравословната кухня е онази кухня, която провокира желанието ви да приготвяте полезна и истинска храна и ви помага да живеете и да се храните по-добре.

Независимо от големината и разположението на вашата кухня, вие можете да създадете комфорт в помещението, като рационализирате движенията си и улесните достъпа до най-използваните зони, прибори и домакински уреди. Вижте как бихте могли да направите кухнята си “по-здравословна”, като й придадете удобство и домашен уют.

Светлина



Светлината неминуемо е важна част от интериора на всяко помещение. Тя придава чувство за простор и повече уют. Затова на първо място вашата кухня трябва да е добре осветена. Изберете подходяща светлина, която да не дразни сетивата ви и в същото време да осветява всяко кътче в кухнята, така че да не срещате затруднения, докато готвите.

Свежест



Свежестта е необходимо условие, за да се чувствате добре, докато сте в кухнята. Декорирайте помещението с цветя или стръкчета пресни подправки. По този начин кухнята ви не само ще ухае приятно, но и ще бъде естетически издържана.

Билки, масла, плодове и зеленчуци



Билките и различните етерични масла често се използват като тайни съставки в здравословното готвене и хранене. Не забравяйте също плодовете и зеленчуците! Поставете ги на удобно и достъпно място, за да похапвате по-често от тях, докато сте в движение. Освен, че са полезни, те са подходящи и за декорация на вашата кухня, защото ще й придадат цветен акцент.

Цветя в саксия



Освен току-що набрани от градината цветя, можете да придадете на кухнята си свежест и като я украсите с любимите ви цветя в саксия. Съобразете се с условията, които предлага кухнята на вашите растения. Ако тя е добре осветена и с много прозорци, можете да поставите светлолюбиво цвете.

Цвят



За да бъде вашата кухня наистина здравословна, можете да направите шкафовете цветни или да акцентирате само върху отделни елементи чрез предпочитан от вас цвят. Топлите нюанси не само ще провокират желанието ви за готвене, но и благодарение на тях, кухнята ви ще изглежда много стилна.

Удобства



Много е важно да се чувствате комфортно, докато готвите, и да не изпитвате неудобства и затруднения. Именно това е ключът към желанието на всеки да твори в кухнята. Как да си създадете необходимите условия зависи изцяло от вас, вашите навици и предпочитания. Ние предлагаме да разположите на лесно и достижимо място тези кухненски принадлежности, които най-често са ви необходими в ежедневието. Ако за вас това е комплектът от прибори за готвене, то окачете ги над котлона. Така те ще бъдат винаги на разположение дори в най-екстремните ситуации.

Комплект ножове



Всяка домакиня има нужда от комплект ножове, за да се справя бързо и лесно с готвенето. Снабдете се с такива и ги разположете на подходящо и удобно място в кухнята. Ако желаете да съчетаете необходимото със стилното, можете да съобразите цветовете и материала на ножовете с интериора във вашата кухня.

Комплект дъски за рязане



Нека към елементите на “здравословната кухня” да прибавим и комплект дъски за рязане. За да провокирате желанието си за готвене, можете вместо обикновените дървени дъски, да използвате цветни или такива с различни геометрични фигури. А когато гостите ви надничат в кухнята, ще останат очаровани от вашия различен стил.

Подложки за ястия за всеки ден от седмицата



Използвайте специални подложки за всеки ден от седмицата, за да събудите апетита на всички от семейство, особено на по-малките.

Винаги чиста кухня

Четете още: 5 начина да задържите къщата си чиста за по-дълго време

Последно, но първо по-важност, за да бъде кухнята ви наистина “здравословна”, е необходимо да я поддържате винаги чиста. Само така ще запазите за по-дълго както нейната свежест, така и вашето желание да готвите любимите си ястия.

Допада ли ви концепцията за обзавеждане и декорация на здравословна кухня? Ако ви предстои ремонт или освежаване на помещението за готвене и искате да създадете здравословна атмосфера във вашата кухня, направете заявка към специалистите в тази сфера, регистрирани в MaistorPlus.com. Разгледайте профилите им с оценки от предишни клиенти и побързайте да сравните офертите им, за да изберете най-подходящия за вас изпълнител.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/322/obzavezhdane-i-dekoraciq-na-zdravoslovna-kuhnq