Представяме ви най-известните модели обувки, за създаването на които дизайнерите са биви вдъхновени от известни личности и икони на стила.

BB, Manolo Blahnik

Четете още: Подходящите обувки за мини пола

През 2009 г. дизайнерът Маноло Бланик решава да се върне към класиката. Докато всички купуват обувки на невероятно висока платформа от YSL и Christian Louboutin, Бланик представя класическа обувка на висок ток, кръстена BB – инициалите на великолепната Бриджит Бардо. Моделът има 25 различни вариации. Всеки сезон дизайнерът измисля нова разцветка, която истинските почитателки на модата просто не могат да подминат! Началната цена на чифт BB е 595 долара. Но следете внимателно разпродажбите – за сезонните модели винаги има намаления!

Blake, Christian Louboutin

Четете още: Трите основни грешки при избор на високи токчета

През 2010 г. Christian Louboutin създава сандали с много разноцветни ремъци на тънък висок ток и ги кръщава на популярната актриса Блейк Лайвли, която неведнъж е признавала, че е почитателка на великия дизайнер. Преди няколко години звездата посетила работилницата на Кристиан, където маестрото й показал последния си модел. Актрисата казала, че би спала с тези обувки под възглавницата си. Дизайнерът отвърнал „Тогава нека ги наречем Блейк“. Ето как се раждат легендите!

Fame, Brian Atwood



През 2012 г. един от най-известните дизайнери на обувки Браян Атууд създава ботите Fame за Лейди Гага. Черните кожени обувки с внушителна платформа и позлатен висок ток напомнят на флакона на парфюма, представен същата година от певицата.

Lady Brera, Fratelli Rossetti



През септември 2012 г. италианската модна къща Fratelli Rossetti представя обувките с класически дизайн Lady Brera, създадени в чест на една от най-ярките икони на стила на ХХ в. Марилин Монро. Моделът от крокодилска кожа в оттенък Marylin Red копира цвета на любимото червило на актрисата и напомня на мокасина на висок ток.

Tracy, Manolo Blahnik



Откак Виктория Бекъм започна да представя колекции дрехи, всеки път на ревютата тоалетите й са допълнени от обувки на Manolo Blahnik. През 2013 г. Бланик заедно с Вики създава обувки, посветени на нея. Моделът във виолетово и черно се отличава с оригинален дизайн.

Daffodile, Christian Louboutin



Моделът Daffodil е създаден специално за скандалната Лейди Гага. И разбира се веднага е бил всички рекорди по продажби! Първата партида обувки на дебела платформа и висок ток била разграбена толкова бързо, че дизайнерът решил да създаде подобни модели в още няколко цвята и с различни декорации. Класическият кожен модел (на снимката) струва малко над хиляда долара. В зависимост от разцветката и дизайна сумата става все по-внушителна.

Lou-BOOT-ins, Christian Louboutin



Това е вече вторият модел обувки, създаде от Кристиан специално за Дита Фон Тийз и шоуто й Strip Hooray. Тези боти, обсипани с кристали Swarovski, са проектирани в каубойски стил и дори имат шпори. Вписват се идеално в един от концертните образи на дивата.