Автор
Woman.bg

Обсъдете тези 6 неща, преди да заживеете заедно

С половинката ви сте заедно отдавна, а времето, което прекарвате заедно е все така вълшебно и недостатъчно, благодарение на което разбирате, че е време да се "задомите".

Мисълта за съвместното ви бъдеще ви изпълва с щастие и дори за миг в душата ви не се пробужда съмнение, но истината е, че в реалния живот няма нищо безупречно. Преместването в общо жилище е сериозна стъпка, която изисква внимателно премисляне и обсъждане с партньора ви. Понякога дори и най-малките детайли могат да създадат големи проблеми. В случай, че сте решили да направите тази сериозна крачка към половинката си, трябва преди това да разговаряте за следните 6 неща.

1. Къде ще живеете

Много е важно това да е "вашето местенце“, в което да се чувствате щастливи и да ви е комфортно, така че да успеете да създадете любящо семейство. Помислете какво ви е нужно, не подценявайте и най-дребните детайли. В същото време в общото ви жилище всеки трябва да разполага със свой кът, в който, когато му е нужно, да се усамоти. Както имате нужда да се развивате заедно, така и по отделно като личности. Обсъдете какво пространство ви е нужно, така че никой от вас да не се чувства притиснат и да е свободен да се занимава с това, което желае. В случай, че вие се премествате да живеете в неговата къща, трябва непрекъснато да имате едно на ум. Дори и не всичко там да ви харесва, проявявайте уважение. Ако изпитвате желание за промяна, то трябва да я направите заедно.

2. Кой ще влиза в дома ви

Бъдете психически подготвени да правите компромиси, защото това е неизменна част от общото съжителство. Вероятно вашият човек често ще кани приятелите си на гости и дори това на моменти да не ви харесва, е добре да го приемете. Вие също ще усетите необходимо да организирате вечери по женски, за да се чувствате комфортно. Не се опитвайте да налагате забрани, посрещайте гостите с усмивка, половинката ви ще го оцени подобаващо. Само по този начин в дома ви ще има хармония и разбирателство.

3. Избягвайте напрежението

Разбира се, че щом сте решили да заживеете с даден човек, то вие сте щастлива двойка, но понякога и в най-красивата любов възникват проблеми, породени от напрежение. Ако забележите, че между вас съществуват някакви противоречия, е добре да се постараете да ги изясните. Без значение на каква тема са. Обърнете специално внимание на битовите въпроси (сметки, кой кога ще изхвърля боклука, прането, готвенето, чистенето). Предварителната организация ще бъде единствено и само във ваша полза.

4. Поговорете за секса

В никакъв случай не се превръщайте в домакинята, носеща размъкнати домашни дрехи, защото това рано или късно ще се отрази твърде неблагоприятно на интимния ви живот. Запазете романтиката във връзката, разговорите за секс биха ви помогнали. Не допускайте да се превърнете в съквартиранти или братовчеди. Разбира се, че трябва да се чувствате комфортно, но не забравяйте да бъдете женствени.

5. Изработете финансов план

Колкото и да се обичате с половинката си, финансовите въпроси остават важен фактор. Обсъдете вижданията си, относно харченето и спестяването на пари, пазаруването, плащането на задълженията, за да не изпитвате дискомфорт. Не бъдете дребнави, но разчертайте ясно финансите си. Проявявайте разбиране, вие сте екип.

6. Уточнете личните и общите финанси

Желателно е всеки да разполага с месечна сума за лични ползи, за която да не е длъжен да дава отчет пред другия. Най-добре е, в случай, че можете да си го позволите и двамата да имате своя принос в общите финанси, за да бъдете равнопоставени. Само по този начин ще бъдете щастливи, необезпокоени и независими.