Автор
Woman.bg

Обръщение към мъжете: Ето как ще задържите вниманието ни!

Вероятно повечето жени имат няколко тома хронология с „неповторими“ мъжки реплики, на които са попадали.

Да, ние си признаваме – обичаме комплиментите, обичаме да ни забелязват, ласкаят и ухажват. И също така сме наясно, че да подходиш стратегически при запознанство си е трудна задача. Понякога е дори непосилна. Склонни сме да не ви съдим толкова жестоко, но определено не бихме толерирали някои провали.

Добре е да знаете, че имаме черен списък за нещата, които НЕ искаме да чуваме!

Не получавате точки и одобрение, когато подхождате неподготвени. С думи на килограм, заучени фрази и плоски шеги. С разговори, които водят до никъде и са лишени от смисъл...

Ако един мъж иска да впечатли жена, той трябва да вложи доза старание, с което да покаже своя интерес. Не е достатъчно да залага на клишета.

Оказва се, че има така наречените фаворити сред неуместните реплики. Нека обсъдим някои от тях:

„Здравей, много си ми позната!“ (само, че не се сещам откъде!)

Вместо този изтъркан трик, предпочитаме да видим кураж и искреност. По-добре ще звучи: „Здравей, не се познаваме, но много бих искал да науча името ти!“

Няма нищо лошо в това да се представиш и да се запознаеш с някого. Искрената молба за запознанство, лишена от настъпателност, вероятно ще бъде уважена!

На второ място е репликата за падналия ангел :

- „Заболя ли те много ?”.....

- „ От какво?”....

- „Когато падна от Рая.....”

Никоя уважаваща себе си жена няма да се почувства специална, когато чуе нещо подобно. Вероятно това е казвано още безброй пъти на други жени. Защо изобщо си правите труда? В този случай „мълчанието е злато“. Дано поне имате чаровна усмивка!

На трето място е установяването на роднински връзки.

- „Нямаш ли по - голяма сестра на име.....?”

- „Всъщност, не!”...

- „А по - малка сестра?”

Нека изясним едно - всеки знае, че няма много общи теми в първите секунди от разговора с непознат. Ето защо при липсата на информация може да поискате такава. Наблюдавайте и слушайте. Жените разкриваме това, което бихме искали да знаете за нас. Не правете предположения, а задавайте въпросите, които наистина ви интересуват. Така разговорът ще се развие от само себе си.

Всъщност наистина не е толкова сложно. Ако забравите наизустените клишета ще спечелите уважението ни.

Списъкът с неподходящи въпроси, изрази и отработени трикове не свършва дотук.

„Искаш ли да те закарам? В коя посока си?.... И аз!”(Каква изненада!)

Ако желаете да предложите услугите и помощта си на дама, първо се уверете, че тя действително се нуждае. При положение, че е изявила нежелание да разговаряте и е намерила оправдания, за да ви лиши от вниманието си – хабите се напразно.

Не отричаме, че ни харесва мъжете да бъдат инициативни, но това е неподходящо за първа среща.

Излишни са прибързаните заключения и комплиментите, които не са насочени лично към конкретната жена и нейните качества. Бъдете премерени и тактични.
Дори да нямате особено богат речник, разчитайте на искреността си.

В интерес на истината, не е задължително да се получи смислен разговор, ако на дневен ред са други увлечения... Но едно е гарантирано, жените оценяват странни и оригинални реплики. Защо ли? Защото виждат, че отсреща се полагат усилия. Дори да не се получи флирт по каталог, ще си извоювате уважение. Покажете потенциала си. Проведете диалог. Разкажете за интересите си. Запознайте се с нейните.

Това, което може да ви спечели внимание, е загатването за качество, което не е очевидно, нещо което ще накара жената да разбере, че сте си написали домашното преди да се представите!

Но нека спрем да издаваме секретна информация. Който е решен да трупа точки, ще трябва да се постарае.