Вижте няколко лесни за изпълнение трикчета, които ще ви помогнат да имате плоското коремче на мечтите ви.

"Не" на киселото мляко


Въпреки че киселото мляко неизменно трябва да присъства в едно балансирано меню, много от киселите млека на пазара са с добавена захар в тях.

Киселото мляко съдържа лактоза, дизахарид – вид въглехидрат, които не само може да саботира диетата ви, но и е труден за обработване от тялото и често пъти причинява подуване на корема и газове.



8-минутни упражнения всеки ден

Изследвания доказват, че упражнения по 8 минути на ден са достатъчно ефективни, за да поддържат цялото ви тяло в кондиция.

Много ефикасно и лесно за изпълнение упражнение, което ангажира много мускули, е тръстер с дъмбели.

Свийте ръцете нагоре, държейки тежестите, и разгънете над главата.След това върнете ръцете в същата позиция и клекнете надолу. Тазът ви трябва да е назад, а бедрата и коленете ви да описват прав ъгъл.

Повторете упражнението колкото пъти успеете. Когато се изморите, починете за 20-30 секунди, след което продължете, докато достигнете 8 минути.



Студен душ преди сън

Студеният душ преди лягане също ще ви помогне да се сдобиете с коремчето на мечтите си. Причината е, че водата с по-ниски градуси ускорява метаболизма и топенето на мазнини, тъй като в опита си да запази температурата си, тялото започва да изразходва повече калории.

Закусвайте като царе

Балансираната закуска, включваща бавни въглехидрати, протеин и мазнини, също е особено важна за извайването на плоско коремче. Това е така по много причини, като една от тях е, че здравословното похапване сутрин гарантира консумацията на по-малко количество храна в по-късните часове на деня.

Овесените ядки, сусамовият тахан, ядките и червените плодове влияят благоприятно на чревната дейност, с което понижават възможността от подуване на корема. С други думи – консумацията на тези храни ще ви помогне да се сбогувате с коремчето.



Откажете се от енергийните барчета

Мнозина възпpиeмaт eнeргийнитe бaрчeтa ĸатo здpaвоcлoвни пpодуĸти. Иcтинaтa нe e тoчнo такава. Mнoгo oт тяx cъдъpжaт гoлямo количество захар или подсладители, поради което едно подобно десертче може да съдържа и повече от 400 калории. Това е енергийната стойност на едно хранене - факт, за който много хора не се замислят и че прекаляват с консумацията на въпросните барчета и по този начин трупат доста излишни килограми.