Автор
Woman.bg

Ню Йорк Таймс: Моето българско красиво море

Днес сме решили да ви заредим с доза позитивизъм като ви споделим впечатленията на един редактор на американския Ню Йорк Таймс, споделящ впечатленията си от родното Черноморие.

Лукас Питърсън се впуска в пътешествие към нашата страна, за да открие красотата ѝ, да разкаже впечатленията си и да ни накара да си спомним отново, че страната ни има много красиви природни дадености, които често не оценяваме достатъчно.

Ето го и неговият разказ, преведен на български:

"Първият път, в който стъпих на брега на Черно море мислех, че това е океанът, тъй като ми изглеждаше безкрайно.

Това е перфектното място за пътешественици, които искат да намерят добрия баланс между цена и дестинация. Двупосочен билет от Чикаго или Ню Йорк би могъл да се намери за около 600 долара, за септември месец.

Взех си кола под наем с идеята да обикалям малките градчета и да откривам все повече от чара на този регион. Така и стана, а с всеки нов завой пред нас се откриваха нови и нови морски гледки.

В Бургас можете да намерите много - култура, етнографски находки, съчетани с духа на един типичен морски град. Храната е евтина и доста вкусна - може да се възползвате от типични морски деликатеси, току-що наловени от морето. Любимата ми бира вече е Бургаско - само три лева!

Насочих се към Несебър и не останах разочарован. Обявен за част от световното наследство на Юнеско, този град има антични останки от преди 3000 години. Живописният стар град умело се свързва с новата, модерна част.

Созопол ме очарова със своите живописни улици, изпълнени с павета и приятни сергии. Ще ви изненада с приятните си гледки от всеки ъгъл, а вечер уличните музиканти допълнително разведряват атмосферата".