Всяка една жена иска нейната коса да изглежда здрава, красива и блестяща. Много фактори влияят негативно на косата, до помпрачаването на нейната здравина и блясък. Ще ви издадем 3 прости, но изключително полезни съвета за грижата за вашата коса.

Пийте много вода

Понеже вашата коса частично се състои от вода, именно тя способства подхранването на луковиците на косата. Затова препоръчваме да изпивате минимум два литра вода ежедневно (при това чая, сока или кафето не се зачитат в това количество).

Разрушителното действие на геловете и лакове за коса

Заедно със сешоара, те оказват разрушително действие, вследствие на което косата с времето може да опада и да овехне. За допълнителна грижа използвайте маски, също така специални капки за растеж на косата, които можете да купите във всяка аптека на достъпна цена.

Четете още: Закачлива пикси прическа

Подходящите средства за вашата коса

Купувайте само тези средства за коса, които най-добре съответстват на типа им, понеже косата от различни типове, както и кожата се нуждаят от различна грижа. Освен тях, след миенето на главата можете да ги изплаквате с различни видове билки, чай, мед и даже бира! След такива процедура косата ще стане мека и блестяща.

Четете още: Така или иначе: Дженифър Анистън