Автор
Woman.bg

Няколко професионални тайни в грима – I част

Едни от най-големите имена в козметичната индустрия споделят своите малки трикове за перфектно нанесен, издръжлив и, разбира се, красив грим.

Тези от вас, които задължително искат да бъдат в час новите техники и технологии в декоративната козметика нека хвърлят едно око върху професионалните тайни на:

Ник Бароус

Ник Бароус работи с едни от най-големите имена в Холивуд, а отскоро е любимец на младата певица Селена Гомез.

От личния си опит той твърди, че за създаването на искрящи, естествени и закачливи скули е най-добре да смесите малко количество течен фон-дьо-тен с бледо розов руж.

(Нюансите на фон-дьо-тена и на ружа трябва да са съчетани с естествения цвят на кожата ви.)

По този начин се получава един елегантен и ненатрапчив цвят на скулите, който е идеален за жени от всяка възраст.

Гучи Уестман

Тя е едно от големите грим-гурута в света. Нейни клиентки са Натали Портман, Дженифър Анистън, Дженифър Лопез, Дрю Баримор, Хали Бери, Джесика Алба и т.н. Освен това е главен гримьор на Revlon, а гримът от "Сексът и градът:Филмът" е нейно дело.

Тя разкрива своята тайна за нанасяне на сенки – ако искате очите ви да засияят с естествената си красота, нанесете много фина линия сенки в цвят слонова кост в основата на горния клепач, непосредствено над над тънката очната линия, която сте изписали с молив за очи. Върху клепача на очната ябълка нанесете сенки в бежово и бледо сиво.

Джанин Лобел

Още една гранд дама в грима – Джанин Лобел. Освен гримьорка на множество звезди тя е и създателка на козметичната марка Stila Cosmetics.

Според нея най-сполучливият грим за очите е този, който подчертава погледа с помощта на рамката на лицето – веждите.

Тя съветва да се използват сенки в сивокафяв цвят, за подчертаване на външния ъгъл на окото, а в сгънката около очната ябълка цветът да прелива към светло кафяво.

Никога не забравяйте да използвате светли сенки под веждата, за да повдигнете и отворите окото.

За да омекотите грима си винаги завършвайте с няколко леки щриха с чиста дебела четка за пудра, с която да отстраните наситеността на грима.

Очаквайте продължение.