Автор
Woman.bg

Новолуние във Везни – когато сме стабилни, вярваме в това, което сме

Новолуние във Везни (24/9 в 9:14 часа)

Едва отдъхнали от динамиката и равносметката на отминалото Новолуние в Овен преди месеци, ще почувстваме как всичко започва постепенно да утихва. Бурният вятър постепенно ще се обърне в прохладен бриз. Всяка дума, емоция или усещане ще стихне, а така ще можем по-обективно и дистанцирано да погледнем на себе си и на света. Всяко Новолуние посява семето на нежен и ароматен цвят, а дали ще израсте в красиво цвете, зависи единствено от положените грижи и внимание.

Новолунието във Везни е момент, в който цялото ни същество се обръща към другите. И ако знакът Овен ни помага да развием здравословен егоизъм, Везните ни позволяват да се свържем със света извън нас. Нерядко, когато сме постоянно обърнати към себе си, рано или късно започваме да чувстваме натрапчива самота. Понякога ни се иска да бъдем далеч от другите, от тяхното внимание, изисквания и претенции. Но няма как да разберем какво се случва в нас, ако другите са отвъд нашите лични граници. Няма как да продължим, ако не преминем бариерите. Динамичното и леко невротично време, в което живеем, ни налага да бъдем много по-гъвкави и адаптивни, любознателни, но грамотни и разумни. Като бурен вятър, носещ топли и студени течения, нахлуват нови идеи, концепции и представи.Това, което днес е норма и канон, се превръща в ерес и престъпно отклонение още на следващия ден. Сякаш не ни стигат вътрешните ни лутания, ами се налага да овладяваме и „лудостта” навън.

Всеки следващ ден ни сблъсква с нови лидери и просветители, носещи революционни концепции и открития – политически или икономически, научни или духовни. А ние още „преглъщаме” тези от изминалия ден. Светът, сякаш се е разцепил на две – от едната страна са бели, от другата черни, червени срещу сини, богати и бедни, на високо или на ниско ниво….материални и духовни, просветени и заблудени. Опитваме се да сме в „крак с времето”, но къде да стъпим с другия ни крак?!

Точно за това, мъдростта на Везните ще ни помогне да открием онова, от което истински се нуждаем за да постигнем поне малко вътрешна устойчивост, сила и баланс за да не залитаме. Когато сме стабилни, вярваме в това, което сме. Когато вярваме в себе си, започваме да се доверяваме и на света. Когато имаме доверие в другите, вероятно сме получили от Везните най-ценния дар, а това е толерантността. Едва тогава може би ще осъзнаем, че някъде дълбоко в нас сме също толкова духовни или богати, колкото и духовния и богатия срещу нас. Разликата е в нашите възприятия, усещания и мечти.

Сега, когато настъпва новолунието в знака Везни, имаме възможността да осъзнаем кое наистина ни харесва и ни допълва най-добре. Как ще го познаем? Лесно, защото ще ни вдъхнови, не само да мечтаем, но и да го осъществим. Ще усетим силно желание да постигнем хармония и баланс в живота си. Да подредим там, където цари суматоха и хаос. Да приключим и да започнем от начало. Това новолуние ще отвори и сърцето и душата ни, ще ни изпълни с радост и вътрешен покой. Най-накрая ще имаме възможността много по-спокойно и разумно да преценим реалността, да се вслушаме както в сърцето, така и в разума си. Ако само мрънкаме или хвърляме вината извън пределите на моето Аз, рискуваме да не изпитаме насладата от свободата, прогресът и харизмата на модерния свят.