Автор
Woman.bg

Ново международно признание за Банско като ски център

В три, а не в два поредни дни ще се разрази в Банско снежната битка на най-добрите скиорки в света – това стана ясно, след като FIS даде на България домакинството на още един Супер G.

Така на 27 и 28 февруари и 1 март български ски център ще приеме за първи път в историята три поредни старта от Световната купа.

Причината за това са отпадналите поради липсата на сняг състезания по-рано през сезона – като това в австрийския курорт Бад Клайнкирхайм. Елитният швейцарски зимен център Сен Мориц също не можа да приеме състезанието и така шансът се усмихна на Банско. Решението на световната федерация е и пореден категоричен знак за доверието, с което вече се ползва Банско като ски дестинация и България – като домакин на спортни събития от най-високо световно равнище.

Това означава, че официалният ден за пристигане на отборите ще бъде 25 февруари и Линдзи Вон, Ана Фенингер, Тина Мазе и другите ски звезди от белия керван ще прекарат почти цяла седмица на българска земя – за радост на многобройните си фенове.

Именно стартовете на писта „Алберто Томба“ могат да се окажат решаващи за големия трофей, а както сочи традицията – очарователната Линдзи има страхотен късмет именно в Банско, където е и нейният апартамент.