Смартфонът е най-добрият приятел на всяко модерно момиче, затова щом получихме покана за представянето на Samsung Galaxy Note 4, се запътихме към премиерата с неприкрито любопитство.

Оказа се, че Samsung този път наистина са надминали себе си, новият Note 4 е елегантен, с уникална камера и не на последно място много забавен!

Решихме специално за вас да съставим списък на любимите ни функции на най-новия смартфон.

С него можете:

- да си водите бързо и лесно записки.

- да снимате текст, написан на хартия или на дъската в класната стая, а след това бързо и лесно да го обработите. Функцията Snap Note поддържа и кирилица.

- да запишете бързо гениална идея, която ви е хрумнала в гласова записка чрез Voice Memo.

- да нарисувате нещо докато чакате на опашка и ви е скучно. S Pen, със своите 2048 точки за натиск, ще ви създава усещането, че рисувате и пишете на хартия.

- да заснемете уникални фотоси, без да е необходимо да носите с вас фотоапарат. Samsung Galaxy Note 4 е снабден с 16-мегапикселовата камерая има автофокус и оптична стабилизация на образа, които подобряват осезаемо качеството на снимките, компенсирайки трептенията на ръката.

- да щракнете забавно селфи с цялата си компания, тъй като предната камера на телефона ви дава по-голяма свобода и имате възможност чрез нея да хванете повече хора в кадър, заради увеличеният й ъгъл. Тя е 3.7MP с f1.9, което позволява да се заснеме по-добро качество снимка и при по-оскъдна светлина.

Този телефон определено ви дава свободата да развихрите креативността си и да покажете своята индивидуалност. С него можете да създадете карикатура, да миксирате музика, да нахвърляте записки за текст, който ви е хрумнал докато чакате автобуса на спирката, да запишете незабравими моменти от живота на детето си в 4К видео. С новата "писалка" на Galaxy Note 4 пък имате възможността да браузвате, скролирате и селектирате все едно използвате мишката на компютъра си,

Дойде време и за любимата част от функциите на Galaxy Note 4. Сенозърт за сърдечния ритъм и приложението S Health.

S Health е "съкровищницата на вашето здраве", в която се съхраняват различен тип информации за вашето здравословно състояние поддавани от биометрични сензори. Те могат да измерват моментен пулс, пулс по време на даден вид спортна активност, ниво на кислород в кръвта, ниво на стрес, какъв е UV индиксът на слънцето (за да знаете дали имаме нужда от специална защита като крем, слънчеви очила, шапка), дневна активност (поставяте си цел от например 10000 крачки, които да изминаваме на ден и апликацията следи прогреса ви). Ако не сте се движили повече от 1 час, автоматично получава известие да се раздвижите. Може да се следи и броят калории на храната която консумирате. Апликацията може да направи точен профил на хранителния ви режим и да ви посъветва и как да промените своите навици, така че да сте по-здрави и енергични. Например, да се намалите тестените ястия, а да се консумирате плодове и зеленчуци 3 пъти на ден. Този апликацията съставя стъпка по стъпка.

S Health следи също индекса на телесната ви маса, както и това дали спите достатъчно или имате нужда и от повече почивка. Освен всичко останало приложението може да ви даде и информация за изгорени калории. Note 4 поддържа ANT+ свързаност, което позволя да се използват монитори за следене на ритъма на сърцето (тук технологията е по-различна от оптичнста, която е вградена в Gear S/Note 4), както и с Powermeter (за колело), и дурги периферни устройства за спорт. От самото приложение могат да се включат редица режими за спорт: тичане, колоездене и планински туризъм (свързва се с GPS, може да се слуша музика на заден фон, и т.н.).

S Health всъщност e хъб и в момента има 2 апликации, които могат да се инталират, които увеличават функционалността на S Health: 1. Workout trainer (именно тя изготвя тренировъчни планове, които дори се качват автоматично в календара, за да напомнят за предстояща тренировка) 2. Lark activity tracker (следи за дневния прогрес). Очаква се скоро да има и други приложения, които да могат да се възползват от S Health.

Samsung Galaxy Note 4 се предлага първо в магазините на Мтел. Почитателите на устройството могат да го закупят за 859,90 лева в брой или 39,90 лева на месец с тарифен план Мтел Трансфер XL или Мтел Смарт XL, при сключване на договор за срок от две години.

Онези, които изберат Samsung Note 4 от Мтел, ще имат възможността да „облекат“ новия си смартфон в оригиналния „умен“ кейс. С него те ще имат пълен достъп до камерата и всички бутони, входове и изходи на телефона, ще могат да приемат и отказват обаждания и всичко това без да се налага да отварят капака. В него има вградени LED диоди, чрез които се изписват съобщения върху самият калъф. Кейсът ще се предлага в магазините на Мтел на цена от 69 лева.