Днешният ни материал е посветен на поредната млада дама, като не се вписва в съвременните критерии за красота, но това не ѝ пречи да гради успешна кариера като модел.

Тя се казва Надя Абулхосн – един от най-популярните фешънблогри и pluse size модел, появявал се на страниците на списания като Vogue Italia, Complex Magazine, Teen Vogue и други.

Надя си спомня, че кариерата ѝ на блогър, която в момента ѝ носи солидна сума на месец, първоначално започва като хоби. Мадата дама се обръща към него, опитвайки се да се отскубне от неподходяща компания. И така започналото на шега водене на блог се превръща в основната професия на Надя през 2010.
Блогът на красавицата става изключително популярен само за няколко месеца и от списание Seventeen се свързват с Абулхосн с предложението да позира за тяхната секция с пищни модели. Надя се съгласява и това слага начало на кариерата ѝ на модел.

Интересно е, че Надя носи дрехи с размер 8, а според приетите критерии pluse size моделите са с размер над 12, но въпреки това и тя е причислена към тях. Брюнетката признава, че това не я обижда, защото харесва тялото си и не се интересува в какви граници е поставяно то, а и благодарение на работата си като pluse модел се е запознала с много прекрасни дами и е намерила много личности, достойни за подражание.

Надя признава, че това, което не ѝ харесва е, че само определени марки търсят по-закръглени модели. А всъщност дамите с извивки, които не са размер 0, също носят в ежедневието си красиви дрехи и обичат брандове като Victoria's Secret и Calvin Klein, затова би трябвало въпросните марки да подбират за рекламните си кампании момичета с не толкова еднотипни тела, не само видимо слаби русокоски, но и от по-пищните представителки на нежния пол.

Надя също така споделя, че е започнала и блога си, и кариерата си като модел, за да докаже на жените, че всяка дама, дори и по-закръглена, има правото да се облича с красиви и секси дрехи. Привлекателният тоалет не е запазена марка само за жени с тела като на Миранда Кер. А и Абулхосн е категорична, че ключът към красивата визия не е слабата фигура, а самочувствието. Човек е харесван, когато е уверен и се чувства добре в кожата си.