Автор
Woman.bg

Нова приумица: Капачки за уголемяване на устните

От няколко месеца на американския пазар се предлагат уголемители за устни.

Те много приличат на капачки и действат изцяло чрез вакуум. Усещането е като да сложите на устните си капачка от бутилка и да я всмучете. Ефектът се получава заради притока на кръв, който се появява в тази зона, съобщава 24 часа.

Тенденцията все още не е разпространена в България и засега се предлага само в чужди държави, а у нас достига единствено чрез онлайн поръчки. Хиляди момичета, сред които и знаменитости, публикуват снимки в социалните мрежи, показвайки ефекта преди и след. В ютюб има и много клипове, които показват как точно се прави. Дори има различни упражнения с времетраене за допълнителен ефект.

Четете още: И устните на Клоуи рязко се уголемиха ...

Уголемителите се предлагат предимно в три размера - малък, среден и голям. Първият е за много малки устни. Вторият е за такива, които са широки, но в същото време са тънки. Той ги издърпва и придава обем равномерно по цялата дължина. Третият е за нормални, които искате да направите много големи. Той действа предимно в средната точка и ги придърпва нагоре от основата.

Много е важно уголемителите да бъдат почистени перфектно. За предпочитане със сапун и топла вода. Това се прави преди и след всяко използване. Не само те трябва да са дезинфекцирани. Същото важи и за устните ви, както и за зоната около тях. Някои козметични марки предлагат четки за почистване и ексфолиране. Те наподобяват четка за зъби, но са по-малки и с по-мек косъм.

След като приключите с почистването, се преминава към намокряне на зоната около устата, за да се създаде по-добър вакуум с капачката за уголемяване. Това, разбира се, не е задължително, но е препоръчително, ако искате да постигнете оптимален резултат. Поставете капачката върху устните и започнете да всмуквате, за да се прикрепи.

Устните трябва да са изцяло в нея. В първия момент усещането може да ви се стори неприятно и дори леко болезнено, докато свикнете. Времето, в което трябва да престои в такава позиция, е индивидуално за всеки. Ако ви е за първи път обаче, то трябва първият допир да трае не повече от 30 секунди. След лека почивка може да направите още няколко серии от по 15-20 секунди, докато постигнете желания ефект. Колкото повече го ползвате, толкова повече време можете да го държите върху устата. По-напредналите дори ползват комбинации от трите размера. След като получат резултат от единия, вземат друг, за да преобразят напълно формата.

Четете още: Живият Кен изуми света с най-новата си естетична прищявка

След като получите желаната големина, продължете гримирането по обичайния начин. Някои козметични марки, предлагащи уголемителя, продават и гланцове, придаващи обем. Въпреки това може да сложите и съвсем обикновен продукт, а крайният резултат да е все така добър. Очертайте с молив над контура на устните. Ефектът трае около 3 часа. Няма ограничение в честотата на ползване. Единственото условие е да е не повече от веднъж дневно. Все пак прибягвайте до метода само преди повод, за да не се появят напуквания по и около устата.

Източник: 24 часа