Имаме удоволствието да съобщим, че „Колибри“ ще издаде Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“! Третата книга от сензационната поредица за щурата, вечна и неподражаема Бриджет Джоунс излиза на български на 26 май! Преводът е поверен на Надя Баева.

Всички си спомнят онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство.

С историите за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг освежи популярната чиклит литература, зареждайки я с бомбастичен хумор и самоирония.

Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, беше публикуван през 1996 г. и светкавично се превърна в световен бестселър. Три години по-късно се появи продължението,„Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Книгите бяха успешно филмирани - в образа на Бриджет се превъплъти Рене Зелуегър, партнират й Хю Грант и Колин Фърт.

Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“ беше издадена на 15 октомври 2013 г., а днес читателите могат да я намерят и в електронен или аудиоформат. Действието се развива в съвременен Лондон, Бриджет вече е в „зряла“ възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на мюзикъл за живота на своята непоправима героиня!