Автор
Woman.bg

Нова българска книга конкурира "50 нюанса сиво"

Романът „С@МОТ@” на журналистката Мартина Дечевска, който стилово е смесица между кибер пънк и чик лит, вече набира популярност като „българския Петдесет нюанса сиво", заради горещите садо-мазо сцени, които съдържа.

Книгата ще излезе на пазара на 9 март тази година, но реално е запланувана много преди това. „С@МОТ@” е започната през 2008 година в Тунис, като екзотичната локация не е повлияла на сюжета. Действието на романа се развива в София и показва проблемите, с които младите момичета се сблъскват днес.

Студентката по психология Роберта е отвлечена и държана в плен от кибер социопат, който й поставя нелек избор – да накара трима души в социалната мрежа ImageBox да се самоубият със силата на думите си или тя самата да умре бавно и мъчително.

По-пикантната линия в сюжета пък е вдъхновена от серия интервюта с жени, практикуващи садо-мазо секс, които авторката подготвя за статия, преди да осъзнае, че темата всъщност изисква по-задълбочено представяне.

Четете още: 5 причини да не харесваш "50 наюнса сиво"

„Реших, че предпочитам да покажа какво се случва в главите на тези момичета, отколкото да ги превърна в журналистическа сензация”, разказва Мартина Дечевска.

Мартина е работила за известна медии като VICE, Maxim, Дневник и културното предаване на БНТ „БунтАРТ“. Към този момент авторката е кореспондент на bTV в Ню Йорк.

Мартина Дечевска вече представи откъси от "С@МОТ@" във Фейсбук, които можете да прочетете тук