Чичо Дядко” - най-новата оригинална анимационна комедия от Cartoon Network Studios стартира в петък, 23 май по Cartoon Network.

Редом с обичаните Време за приключения, Парк шоу и Невероятния свят на Гъмбол, забавният „Чичо Дядко” ще се присъедини към комедийния блок, който ще се излъчва всеки петък от 20.20 ч.

„Чичо Дядко” е предаване за любимия на всички „магичен” чичо и дядко на всички по света, който пътува със своята мистична каравана. Мисията му е да помага на хората по всякакъв начин, на всяко място и по всяко време. По детски чисто, той винаги намира необичайни решения за да разреши обичайни ситуации, дори и когато не е имали „ситуация”. Непоправим оптимист, животът за Чичо Дядко е чаша, която е винаги пълна с нещо вкусно и той посреща с радост всеки ден (както и всички и всичко) с характерното само за него „ДОБРО УТРО!”. „Чичо Дядко” е творение на Пийт Браунгард (Тайно планинско укрепление "страхотно"), който, освен това, е дал и гласа си а едноименния герой. Оди Харисън (Златният компас) е Творчески директор на продукцията.



Компания на Чичо Дядко съставляват Г-н Гюс – човеко-динозавър, когото Чичо Дядко е спасил от сигурна смърт още когато е бил едва яйчице, Стийв Пицата – егоцентрично парче пица със слънчеви очила и една истинска летяща тигрица, която използва дъгата за двигателна сила и се казва Огромна Истинска Летяща Тигрица. Неразделни в тази чудата групичка, те помагат на Чичо Дядко в разнообразните му пътувания. Понякога му вливат здрав разум и го карат да „стъпи на земята”, а друг път го подтикват към още по-фантастични приключения.