Автор
Woman.bg

Нов сезон, ново време: как да посрещнем зимата

През зимата спим повече или по-малко! Вечен въпрос, който си задаваме, когато дойде моментът за промяна на времето.

Остават броени дни, преди да преминем към зимното време. Тази неделя ще преместим стрелките с един час напред, за повече светлина в ежедневието. Да, но какво друго трябва да направим, за да посрещнем новото време с ведро настроение и позитивизъм?

Винаги с един час напред. За тази цел е редно да бъдем предвидливи. Как? Съветваме ви 3 неща: Освободете се от чувството за притеснение, че смяната на времето ще окаже влияние на ежедневието ви (сън, ритъм, тонус и т.н.). Дни преди новият час да настъпи е добре да изместим всички ангажименти и обичаи от бита първо с10, после 15 мин и след това 30 мин. И не на последно място да слушаме тялото си. Да, това е много важно от физиологична гледна точка. Ако ви се спи, легнете си. Гладни сте? Направете си закуска...

Успоредно с това е добре да поддържаме позитивна нагласа към предстоящата промяна. Ами да, разполагаме с един час, в който можем да направим нещо повече за себе си. Погледнете ситуацията под друг ъгъл - тя е повод да си обърнете внимание и погрижите за всичко, което до момента сте отлагала.

За проявата на добър дух, позитивни нагласа и настроение, напомняме, че освен смяната на времето, наближават Коледните и Новогодишни празници - причина да започнете украсяването на дома с празнични декорации и не само. Кулинарията е също част от зимните нагласа и атмосфера. Защо не си приготвите меденки или ароматен топъл шоколад, които доставят неимоверно удоволствие.

Към всичко това прибавяме и спорта, който дори през зимата е важен. Ски, кънки на лед, разходки в планината, парни бани и шведска гимнастика - вие какво избирате. Ние сме привърженици на джогинга, но всеки има право на избор.

Ето, че сте готови да посрещнете зимата с усмивка, красив дом и правилна нагласа.