Бавно, но убедително настъпва това време от годината, когато летните забавления биват заменени от спокойните разходки из обагрените в нежни цветове паркове и градинки и сладките приказки с приятелки на чаша горещ шоколад в някое малко кафене, сгушено в центъра. С една дума – биват заменени от есента.

Тя се задава на хоризонта, подсещайки ни, че е време за промяна, време е да обърнем внимание на себе си и да изпълним всички цели, които от много време си поставяме, но така и не реализирахме през лятото, защото или не беше подходящият момент, или все не ни оставаше време. Нека заедно видим кои са те:

"Човекът е човек, когато е на път"


Пътуването - най-добрият начин да избягате от сивото ежедневие и да се откъснете от всекидневните проблеми, а септември месец е идеалното време за пътешествие.

40-градусовите жеги, които обхванаха Стария континент през летните месеци, са заменени от приятно прохладно време, което ще ви даде възможността спокойно да се разходите и насладите на историческите и архитектурни забележителности на избраната от вас дестинация.

Облечени в меко и топло яке, да вдишате прохладна струя въздух, докато се разхождате из обагрените в цветни есенни листа виенски или парижки улици – това несъмнено е изживяване, което не е за изпускане, затова бързо слагайте всичко от първа необходимост в сака и си подарете така дългоочакваното пътуване.

Спортът е навсякъде

От летните приключения, сигурно не ви е останало време за тренировки. Но както всички сме чували, спортът е здраве, затова се постарайте с настъпването на новия сезон да отделите време и за някоя друга тренировка през седмицата, защото физическото натоварване не само ще ви помогне да поддържате здравословно тегло, но и ще ви тонизира и зареди с енергия.

Ако ви се спортува, но не ви се затваря в някоя фитнес зала, не се притеснявайте, спортът е буквално навсякъде. Може да заложите както на каране на колело с любимия, така и на ролери в парка с приятелки или пък да си създадете собствен домашен фитнес, в който да вдигате гирички на фона на любима песен в уютна атмосфера или да въртите педалите на велоергометъра, гледайки любимия сериал. Вариантите са безкрайни и зависят само от личните ви предпочитания.

Красотата на природата


Есента е и най-подходящото време за разходки сред природата, която през този сезон е като излязла от картичка - пъстра и красива, обагрена от ярките нюанси на огнено червено, охра, кафяво и златисто, умело преливащи едно в друго.

Часовете, прекарани сред природата, осигуряват спокойствие и тишина, които не може да намерите никъде другаде, затова и почивката на такова място е не само физическа, но и психическа. В този ред на мисли независимо дали ще изберете съботна разходка по някоя от витошките пътеки, екскурзия до красив водопад като Райското пръскало или поход до Рилските езера, релаксацията и бягството от натовареното ежедневие ви е гарантирана. Затова превърнете съботата, прекарана сред природата, в традиция през новия сезон.

Но за да бъде разходката сред природата наистина приятно изживяване, има няколко вещи, които не трябва да забравяте да вземете със себе си, а именно удобни обувки, водоустойчиво яке и раница с вода, храна и фенерче.

Едно есенно разчистване, моля

Есента е добро време да направите разчистване, било то в дома си или в живота си. Отървете се от дрехите, които не носите или се освободете от личност, която само ви напряга. Освободете място за позитивни мисли и хора, премахнете стари, ненужни вещи.

Дайте в някой дом за сираци или социално слаби дрехите, които не сте обличали от години, за да освободите място за нови стилни придобивки. Не купувайте хаотично обаче, инвестирайте парите си в базови и качествени дрехи и аксесоари, които ще се съчетават лесно с останалите елементи в гардероба ви, като например черни боти с малко токче, изчистено яке и дебел шал.