Николета Лозанова неведнъж е споделяла, че любимият й дизайнер е Philipp Plein.

Личната история на модиста всъщност е изпъстрена с интересни факти и моменти. Той е роден в Мюнхен, Германия и е учил за адвокат. Докато е в университета, той започва да прави дизайн за мебели за своето семейство и за приятелите си. Съвсем скоро неговите проекти предизвикват интереса на експерти от сферата на интериорния дизайн и така, през 1998 г., е основана компанията PHILIPP PLEIN. Тогава Филип е само на 20 години.

За да избегне пилеенето на материали, той започва да прави чанти и аксесоари от останалите от производството на мебели суровини. През 2003 г. Плейн получава задачата да направи дизайна на павильона на Moet & Chandon за известното немско изложение CPD Dusseldorf. На въпросния павильон Филип продава и някои от своите аксесоари, след като само за един ден спечелва над 100,000, той оставя на заден план правото и мебелите и решава да се отдаде само и единствено на модата.

Четете още: Николета Лозанова в компанията на световноизвестни дизайнери

Характерни за стила PLEIN са черепите, денимът, кристалите и комбинацията от различни материали.

Николета е страстна почитателка на моделите на германеца и дори го познава лично. Родната плеймейтка и настояща водеща позира с него по време на Седмицата на модата в Милано.

Четете още: Николета полугола на рождения си ден

Четете още: И Николета се издокара в червено каре