Автор
Woman.bg

Николета Лозанова: Внимание, стадо мокри овце си прави евтин PR

Много световни звезди, сред които Марк Зукърбърг, Джъстин Тимбърлейк, Аштън Кътчър, Гуен Стефани, Дейвид и Виктория Бекъм, Ева Лонгория, Лейди Гага, Селена Гомес и още много други, дариха десетки и дори стотици хиляди в помощ на фондацията ALS (ALSa.org), която се занимава с набиране на средства за страдащите от амиотрофична латерална склероза.

Инициативата не остана пренебрегната и в България, където голям брой български известни личности също масово започнаха да споделят в социалните мрежи снимки и клипове от тяхното поливане с кофа студена вода

По последна информация организацията, която подпомага хора с болестта на Лу Геринг, е събрала 15,6 милиона долара, а в сайта за микроблогинг “Туитър” за предизвикателството “Ледена кофа” са говорили над 118 хил. души.

За справка – през изминалата година (до месец август) кампанията събира едва 1,8 милиона долара.

В България обаче, като че ли не са разбрали правилно смисъла на кампанията и са възприели само нейната забавна и публична, но не и благотворителна страна.

Мнозина от българските знаменитости, полели се с кофа студена вода, не са дарили пари за благотворителната кауза. Именно този факт предизвика гнева на плеймейтката Николета Лозанова. И въпреки че мъжът й Валери Божинов се включи в инициатива и качи в социалната мрежа клипче, на което се залива с кофа ледена вода, Ни Ло открито разкритикува бг звездите, участвали в инициативата, и ги обвини, че търсят евитн пиар.

“Не сте пропуснали да видите и моето заливане, защото такова не съществува и причината не е, че не подкрепям инициативата или че очаквам някой да ме предизвика с идеята да си направим взаимен PR. Простичко е, нека не бъдем като стадо мокри овце, които се копират взаимно, не подкрепям българската простащина, имайки предвид колко литри вода потопиха живота на мнозина наши сънародници след потопа, който ги застигна. А и колко сомалийчета имат жизненоважна нужда от тази пропиляна вода, пропиляна за позьорщина от страна на българите. Да не говорим, че го правят преди да си вземат душ или са с мазни корени и парите, които ще дадат на фризьорите си за нова прическа, можеха да ги дарят за благотворителността. Включих се в кампанията срещу расизма, изяждайки един банан, но това беше социална кампания, докато с благотворителността не е хуманно да се злоупотребява!”, категорична е Николета.

Четете още: Секси или не: Лятната снимка на Николета?