Автор
Woman.bg

Никол Кидман, Джулиан Мур, Кейт Уинслет и още големи звезди в календара Pirelli 2017

2016 бе годината на Ани Лейбовиц, която увековечи дами от всички хоризонти. 2017 ще бъде тази на Питър Линберг, пред чийто обектив застанаха световноизвестни кино звезди. 14 изключителни жени на седмото изкуство, чиито харизма, енергия и красота са заснети по неподправен начин. Талантливият фотограф е съумял да улови моменти, когато всички те са естествени, уникални и женствени. Никол Кидман, Пенелопе Круз, Зии Занг, Джулиан Мур и Кейт Уинслет са само част от звездния кастинг.

"Нито една от тях не се вписва в преустановените канони за т.нар. съвременна красота. Те са много повече от красиви жени. Те са икони на женствеността," споделя Питър по време на официалната пресконференция, организирана за представянето на новия календар за 2017 г.

“Живеем във времена, когато жените са представени в медиите, и навсякъде другаде, като богини, олицетворяващи модерния идеал. Затова, аз си казах, че е важно да напомним елегантно, че красотата е субективно понятие – съвкупност от множество хубави страни. Уместно е, нали? Красотата е индивидуална. Жената е уникална.

Всяка една дама е неповторима сама по себе си. Това е съвременното значение на “красота”. Желанието ни, чрез този календар и осъществени кадри, е да покажем на жените по света, че се оставят да бъдат манипулирани!” - допълва Линдберг.