Автор
Woman.bg

Нежна грижа за бебета със суха и атопична кожа

Бебешката кожа е изключително чувствителна и се нуждае от по-специфични грижи. Но към бебетата със суха или с проблемна кожа трябва да се подхожда с още повече нежност.

Кожните проблеми при бебетата са истинско изпитание за крехкия им организъм. Те се нуждаят от специализирани грижи, за да могат сърбежът и дразненията да отшумят ефективно.

Продуктите на Baby Sebamed се препоръчват от педиатри и дерматолози в над 70 страни за употреба при изключително чувствителна и суха кожа, при атопичен дерматит, ксероза и псориазис.

Тъй като киселинната защита на детската кожата е в процес на образуване е много важно да се използва медицинска козметика с pH 5.5, която подпомага и укрепва естественото ѝ образуване и регенериране. Грижата за кожата на дете със суха, атопична кожа включва следните стъпки:

Вижте нашите съвети за нежна грижа за деца със суха, атопична кожа:

Къпане

Смесете няколко капки от бебе измивният гел с топла вода в дланите на ръцете до получаване на пяна. Разнесете нежно пяната с леки потупващи движения по тялото. Накрая изплакнете обилно с вода. Може да използвате и за измиване на главата на детето. Бебе измивният гел е подходящ за всекидневна употреба.

След банята

Намажете цялото тяло включително гънките с бебе успокояващо масажно олио. То осигурява нежна грижа на чувствителната детска кожа. Съдържа 95% естествени масла от соя и вит. F, осигуряващи висока кожна поносимост. Подпомага естествените функции на кожата и осигурява оптималното ѝ хидратиране, което предпазва нежната детска кожа раздразнение и подсичане.

Намажете най-сухите участъци на кожата с бебе нежен крем. Той представлява емулсия вода – в масло и съдържа 42% липиди, които хидратират и запълват липидният дефицит на сухата кожа. Образува защитен филм срещу сухота и раздразнения. Богат е на пантенол, алантоин и екстракт от лайка, които успокояват и възстановяват раздразнената кожа.

Зашита от студ

При студено време, преди да излезете на разходка защитете нежната кожа на лицето с бебе защитен крем за лице. Кремът предпазва от изсушаване, засилва бариерната функция срещу външни вредители и успокоява нежната детска кожа. Пантенолът и липидните съставки предпазват от дразнене на кожата. Витамин Е предпазва от вредни външни влияния. Богат на пантенол и алантоин - успокоява и възстановява раздразнената кожа.

Научете повече за тях в секцията Грижа за бебета и деца на www.Farma.bg