Автор
Woman.bg

Нездравословните навици потискат сексуалното желание

Ново датско изследване показа, че преяждането, заседналият начин на живот, тютюнопушенето и употребата на алкохол потискат сексуалните апетити и увеличават шансовете ви да не правите секс.

В рамките на изследването било установено, че вредните навици допринасят за сексуалните смущения при мъжете. Нездравословният начин на живот е по-често срещан при мъжете и жените, които не са сексуално активни. Датски изследователи са анкетирали повече от 5500 възрастни мъже и жени.

Те установили, че нездравословните навици увеличават шансовете ви да не правите секс до 78% при мъжете и 91% при жените, пише БГНЕС. Сред мъжете в анкетата, които имат сексуални партньори, при тези с голяма талия има 71% по-голяма вероятност за сексуални разстройства.

Употребяващите тежки наркотици са изложени на 80% по-голям риск. За жените, които пушат хашиш, е три пъти по-вероятно да изгубят способността си да достигнат оргазъм по време на сексуален акт.

"Надяваме се, че нашите открития могат да бъдат използвани в бъдеще за съвети на пациентите с нездравословен начин на живот", заяви един от авторите на изследването Мортен Фриш от Statens Serum Institute в Копенхаген. "Когато човек има представа за негативните последици от нездравословния начин на живот, той може да помогне на останалите хора да откажат пушенето, да консумират по-малко алкохол, да тренират повече и да свалят килограми", допълва още Фриш.