Да яздиш петстотин килограмов слон, да прегръщаш лъвове и гигантски жаби, сякаш са плюшени играчки, да увиваш змии около себе си… Това звучи повече като новия филм за Маугли, отколкото като реална история. Е, запознайте се с Tippi Degre!

Тя е френско момиче, родено и израснало в Намибия. Нейният живот протича така, както повечето от нас могат само да мечтаят. Tippi е дъщеря на френските фотографи на дивата природа Sylvie Robert и Alain Degre, които решават да отгледат единственото си дете далеч от лукса на Париж, изисканите ресторанти и скъпите училища.

И докато връстниците на Tippi с отворени уста гледат през решетките на зоопарка маймуните, тя изживява един истински живот на Маугли. Нейните единствени приятели са дивите животни, с които тя прекарва всеки божи ден. Възхищава се на ритуалите на местните племена, не понася да носи тесни дрехи и обувки, обожава всичко в Африка…

Историята на френското момиче, израсло в Африка, буквално взриви всички медии още преди години и остави без думи милиони хора по света.

Къде е Tippi сега?

Днес Tippi е на 23 години и за живота й се знае твърде малко. След като навършва 10 години, тя се мести заедно с родителите си в Мадагаскар, а не след дълго отпътува за Франция, за да заживее нормален живот. Но! Някой беше казал: „Който веднъж е зърнал Африка, остава влюбен в нея за цял живот!“ Същото се случва и с Tippi. След двегодишен престой в държавното училище, тя не успява да се адаптира към средата и става частна ученичка. Нейните учители споделят, че е била твърде затворена, защото просто не е знаела как да се държи в един свят толкова различен от нейния. Tippi така и не успява да се впише в общоприетите граници, норми и правила. Тя си остава дете на дивото.

Осъзнала, че светът на небостъргачите, забързаните хора и големите, шумни булеварди не е нейният, Tippi се завръща обратно там, където винаги е принадлежало сърцето й – Африка. Снима няколко впечатляващи документални филма съвместно с „Discovery Channel“, след което решава да учи Кино в Париж.

Малко по-късно тя издава автобиографична книга, озаглавена „Типи от Африка“, която става тотален хит на пазара.

Днес целият свят очаква с притаен дъх новата зашеметяваща история, която Tippi Degre ще ни разкаже за слоновете, лъвовете, маймуните, племената и всички онези неща, които ни карат да усетим полъха на свободата!

Източник: blitzbg.info